Foto: F64
Pēc vairākiem darbiniekiem konstatētiem pozitīviem Covid-19 testiem, mājas karantīna no 4. decembra noteikta visai Rīgas 233. pirmsskolas izglītības iestādei, portālu "Delfi" informēja Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamentā.

Pozitīvi Covid-19 testi bijuši vairākiem iestādes darbiniekiem, tostarp gan pedagogiem, gan tehniskajam personālam. Pirmsskolā ir 10 grupiņas un to apmeklē kopskaitā 210 bērni.

Augstākminētās pirmsskolas audzēkņu vecāki tiek informēti par situāciju iestādē un turpmāko darba režīmu.

Jau vēstīts, ka kopumā 83 skolās ir noteikti dažādi pretepidēmijas pasākumi – 52 vispārējās izglītības iestādēs, 28 pirmsskolas izglītības iestādēs un 3 speciālās izglītības iestādēs. Vairāk nekā 3400 izglītojamo un 240 pedagogu atrodas karantīnā.

Otrdien valdība nolēma pagarināt ārkārtējo situāciju līdz 11. janvārim, kā arī noteikt stingrākus ierobežojumus Covid-19 izplatībai, tai skaitā izglītības jomā.

Klātienē mācību process drīkst notikt tikai bērnudārzos un 1.-4. klasēm, bet 5.-6. klases no 7. decembra mācīsies attālināti. Līdz ārkārtējās situācijas beigām attālināti mācās arī 7.-12. klases. Tāpat saglabājas jau līdzšinējais noteikums par trīs kvadrātmetru platības nodrošināšanu skolā vienam skolēnam.

Bērnudārza darbiniekiem no 3. decembra arī iekštelpās jānēsā sejas maska.

Savukārt no 4. janvāra skolās mācību procesa laikā un ārpus tā sejas maskas jānēsā visiem – gan skolēniem, gan skolotājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!