Foto: LETA

Trīs deputāti no partijas "Latvijas attīstībai" nolēmuši izstāties no Rīgas domes koalīcijas, kurā startēja apvienotajā "Attīstībai/Par/Progresīvie" sarakstā, portālam "Delfi" apstiprināja Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (APP), kas šo ziņu sauc par "nepatīkamu pārsteigumu".

Pie "Latvijas attīstībai" piederošie Rīgas domes deputāti ir Iveta Ratinīka, Anete Jēkabsone-Žogota un Viesturs Zeps.

"Trīs "Latvijas attīstībai" Rīgas domnieku paziņojums par izstāšanos no "Attīstībai/Par!", "Progresīvie" frakcijas man ir nepatīkams pārsteigums laikā, kad mums ir grūts pilsētas budžeta pieņemšanas process. Deputāti gan izteikuši apņemšanos konstruktīvi turpināt darbu," portālam "Delfi" pauda Staķis.

Viņš pauž, ka patlaban domē ir stabila koalīcija, četras frakcijas un 36 deputātu vairākums. Kolēģi koalīcijā apstiprinājuši, ka turpina darbu.

"Pašlaik koncentrējamies uz budžeta pieņemšanu, esam uzsākuši darbu pie vairākām lielām reorganizācijām, darāmā netrūkst. Mana un koalīcijas prioritāte ir budžeta pieņemšana, tāpēc jautājumu par to, kādas mums turpmāk būs attiecības un sadarbība ar LA deputātiem, mēs lemsim pēc budžeta pieņemšanas sadarbības padomē," sacīja Staķis.

Viesturs Zeps publiski paudis, ka domē LA veidos savu frakciju, bet turpinās strādāt un atbalstīs Mārtiņu Staķi.

"Tomēr mums nav pieņemams, ka tiek nepamatoti apšaubīti mūsu nodomi, vērtības, lēmumu pieņemšanas principi un godaprāts, paļaujoties uz baumām un nepatiesiem apgalvojumiem. Neesam gatavi turpināt darbu frakcijā kopā ar cilvēku, kurš ir mērķtiecīgi un ļaunprātīgi bez pamata cēlis mums, viņa kolēģiem domē, un visai organizācijai, neslavu," paudis politiķis.

Jau vēstīts, ka viļņošanās Rīgas domē saistībā ar partiju LA sākās tad, kad domnieks Māris Mičerevskis (APP) izstājās no partijas un atklāja medijiem, ka bijušais VARAM ministrs Juris Pūce (AP) viņam prasījis izkārtot domes deputāta caurlaidi, par ko vēlāk atkāpās no amata.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!