Foto: LETA

Rīgas domes deputāti trešdien nolēma, ka skolēna e-karti vairs nevarēs izmantot, lai norēķinātos par ēdināšanas pakalpojumiem skolās.

Šī funkcija pārstās darboties 2021. gada 1. janvāra. Līdz 31. janvārim notiks skolēna e-kartē esošo naudas līdzekļu atlikumu izmaksās vietnes https://skolas.rigaskarte.lv/ reģistrētajiem lietotājiem.

Pieņemtais lēmums paredz arī to, ka līdz 7. februārim skolās tiek demontēts aprīkojums, kas ļāva norēķināties par ēdienreizēm ar e-karti.

Izglītības, kultūras un sporta departamenta direktors Māris Krastiņš norādīja, ka Covid-19 dēļ skolās ir mainījusies ēdināšana, jo daudzi mācās attālināti, tādēļ pašvaldība no šī pakalpojuma atteiksies.

Pašvaldība par termināla pakalpojumiem šogad "Rīgas satiksmei" samaksājusi nepilnus 285 000 eiro, liecina lēmuma projektam pievienotie dokumenti.

Skolēnu e-karte turpinās pildīt citas līdzšinējās funkcijas – skolēna identitāti apliecinošs dokuments un braukšanas biļete.

Jau vēstīts, ka Covid-19 izplatības dēļ valdība ceturtdien, visticamāk, pieņems lēmumu par brīvlaika pagarināšanu par nedēļu mazāko klašu skolniekiem.

Garāks brīvlaiks sagaidāms 1.- 6.klašu bērniem, bet skolniekiem no 7.klases pagarinājuma nebūs un no 4.janvāra viņi varēs atsākt mācīties attālināti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!