Foto: LETA

SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) valde, lai pārbaudītu līdzšinējās RNP parādu piedziņas prakses atbilstību labas pārvaldības principiem, kā arī izvērtētu kritēriju kopumu, uz kuriem balstās atbildīgie RNP darbinieki, nododot parādu piedziņas lietas zvērinātiem tiesu izpildītājiem (ZTI), sākusi dienesta pārbaudi, portāls "Delfi" uzzināja uzņēmumā.

Dienesta pārbaudes gaitā jāizvērtē parādu piedziņas prakses atbilstība uzņēmuma un tā klientu interesēm, vērtējot arī uzņēmuma darbinieku atbildību.

Pirmdien RNP nosūtīja tiesu izpildītājam Rolandam Veinbergam pieprasījumu par izpildu dokumentu izsniegšanu atpakaļ piedzinējam, prasot nodot atpakaļ RNP visas piedziņas lietas, kas nodotas šogad, RNP vērtē arī senāk nodotu piedziņas lietu atgriešanas iespēju.

RNP valdes priekšsēdētājs Ronalds Neimanis atzīmē, ka "katram RNP darbiniekam ir jāstrādā uzņēmuma un tā klientu interesēs. Netiks pieļautas darbības, kas ir pretrunā šīm interesēm, vai arī, iespējams, rada šaubas par jebkādu RNP darbinieku ieinteresētību vai favorītismu sadarbības partneru izvēlē. Neatkarīgi no tā, vai mēs runājam par darbinieku rīcību parādu piedziņas procesā, organizējot iepirkumus, veicot remontdarbus vai labiekārtojot klientu īpašumu."

RNP pirmdien atzina, ka saistībā ar plašsaziņas līdzekļos izskanējušo informāciju par iespējamo Veinberga negodprātīgu rīcību parādu piedziņas procesā un sākto kriminālprocesu, RNP valde pieņēma lēmumu līdz visu apstākļu noskaidrošanai nenodot viņam jaunas parādu piedziņas lietas.

Jau vēstīts, ka Veinberga rīcības rezultātā 89 gadus veca vientuļa sirmgalve zaudējusi gan dzīvokli, gan naudu – 28 000 eiro, un policija sākusi kriminālprocesu par krāpšanu lielā apmērā.

TV3 raidījums "Nekā personīga" iepriekš norādīja, ka šī nav pirmā shēma, kurā salīdzinoši neliela parāda dēļ tiek zaudēts mājoklis vai iespaidīgi naudas līdzekļi un kurā centrālā persona ir tiesu izpildītājs Veinbergs.

Viņa rīcība ir tikusi vērtēta arī Tieslietu ministrijā, kas pirmdien vēstīja, ka pārbaudē vērtēs tiesu izpildītāja Veinberga disciplināratbildību

Veinbergs raidījumam rakstiski apgalvojis, ka bez dzīvokļa pārdošanas nebūtu iespējams apmierināt piedzinēja prasījumus saprātīgā termiņā, kā arī to, ka likums tieši nenosakot, ko darīt ar atlikumu no summas par izsolē pārdotu dzīvokli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!