Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) un 2021. gada Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) Pasaules Čempionāta Hokejā Orgkomitejas vadība šī gada 29. un 30. janvārī, Rīgā uzņēma Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) un IIHF partnera "Infront" pārstāvjus, portāls "Delfi" uzzināja IIHF. Abas puses vienojās, ka lēmumam par čempionāta norises vietu jātiek pieņemtam tuvākajā laikā.

Oficiālā vizīte tika organizēta ar mērķi klātienē pārrunāt visus jautājumus, kas saistīti ar potenciālu visa Pasaules Čempionāta rīkošanu Latvijā, Rīgā – tika apskatītas gan iespējamās spēļu norises vietas, proti, Arēna "Rīga" un Olimpiskais Sporta centrs, gan apmeklēta Daugavas ledus halle. Tāpat detalizēti tika apspriesti pārējie aspekti – viesnīcu pieejamība, tostarp "burbuļa" formātā un ievērojot striktu Covid-19 protokolu, tehniskie risinājumi, īpaši Olimpiskajā Sporta centrā, loģistika, TV prasības un iespējas, administratīvie un finanšu jautājumi.

Līdz pirmdienai, 1. februārim, Orgkomitejai ir jāsniedz atbildes uz nedaudziem specifiskiem jautājumiem, lai visu informāciju varētu nodot izvērtēšanai IIHF Padomei.

Vizītes noslēgumā iesaistītās puses bija vienisprātis, ka lēmums par Pasaules Čempionāta rīkošanu būtu jāpieņem tuvākajā laikā.

Jau vēstīts, ka pašreiz Latvijā tikai "Arēna Rīga" atbilst pasaules čempionāta spēļu aizvadīšanai, taču iepriekš jau tika ziņots, ka vēl vienu ledus laukumu varētu ierīkot blakus esošajā Olimpiskajā sporta centrā. 2006. gadā, kad Rīga pirmo reizi uzņēma pasaules čempionātu, spēles notika "Arēnā Rīga" un uz ledus laukuma, kas tika ierīkots "Skonto" hallē.

Rīga un Minska 2017. gada maijā notikušajā balsojumā sīvā cīņā pārspēja Somijas pilsētas Helsinkus un Tamperi. Līdz 18.j anvārim bija paredzēts, ka Rīgā un Minskā notiks grupu turnīri un pa diviem ceturtdaļfināliem, bet pusfināli un fināls tiks aizvadīti Baltkrievijas galvaspilsētā.

Kā vēstīts, 2021. gada pasaules čempionātu šogad bija jāuzņem Minskai un Rīgai. 18. janvārī IIHF Padomes sēdē Minskai tika atņemtas 2021.gada pasaules čempionāta rīkotāju tiesības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!