Foto: F64

Ziemassvētku priekšvakarā Latvijā tika aizliegti visi skaistumkopšanas pakalpojumi. Kā pēdējie zem ierobežojumu "naža" pakļuva frizieri. Kosmetologi, tetovētāji, manikīra un pīrsinga meistari palika bez darba jau agrāk. Daļa skaistumkopšanas nozares speciālistu samierinājās ar pieticīgajiem dīkstāves pabalstiem, bet citi, lai izdzīvotu un nezaudētu iemīļotos klientus, pārcēla darbu aiz cieši aizklātiem logiem... Latvijas Skaistumkopšanas speciālistu asociācija (LSSA) paziņojusi, ka gatavo dokumentus Satversmes tiesai. Portāls "Delfi" centās noskaidrot, kas notiek skaistumkopšanas industrijas aizkulisēs pandēmijas uzliesmojuma laikā.

Parasti janvāris un februāris skaistumkopšanas jomas darbiniekiem ir mirusī sezona: iztērējuši ievērojamas summas dāvanām un svētku frizūrām ar meikapu, klienti sāka atgriezties ap pavasari.

2020. gadā viss pēkšņi aizgāja grīstē. "Bye-bye, beauty!" (Ardievu, skaistum) par saslimstības pieaugumu norūpējusies valdība pateica jau 9. novembrī. Izņēmums tika pieļauts tikai frizieriem. Vētrainie kosmetologu un manikīra speciālistu iebildumi ar prasībām pēc taisnīguma noveda līdz tam, ka 21. decembrī atpūtā aizsūtīja arī frizierus – liedzot tiem strādāt pirms Jaunā gada, kas ieņēmumu ziņā ir ienesīgākais laiks. Toties visi kļuva vienlīdzīgi. Turklāt – par kādām svinībām un dāvanām var būt runa, ja ieviests komandantstundu un slēgtu veikalu režīms?

Šodien divu profesionālo apvienību pārstāves – Sabīne Ulberte no LSSA un Renāte Reinsone no Latvijas Kosmētiķu un kosmetologu asociācijas (LKKA) – paziņoja, ka neveiksmīgās pārrunas ar valdošo varu novedušas pie lēmuma vērsties Satversmes tiesā. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!