Foto: LETA
Pēc Ventspils pilsētas domes ārkārtas sēdes trešdien, 24. februārī, dome nolēma vērsties pie Augstākās tiesas priekšsēdētāja Aigara Strupiša un aicināt augstākas instances tiesu "pēc būtības vērtēt Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga personību un atcelt viņam piemēroto drošības līdzekli – apcietinājumu".

Pēc piecu deputātu ierosinājumiem, dome nolēma vērsties Latvijas Republikas Augstākajā tiesā ar lūgumu mainīt pirmdien, 22. februārī, Rīgas apgabaltiesas pirmās instances spriedumā noteikto drošības līdzekli domes priekšsēdētājam Aivaram Lembergam. "[...] tiesa nav ņēmusi vērā viņa ieguldījumu valsts un Ventspils pilsētas labā," preses paziņojumā norādīja Ventspils domes pārstāvis Jānis Bitenieks.

"Ventspils pilsētas dome ir informēta, ka tiesvedība pirmās instances tiesā kriminālprocesā ilga vairāk nekā desmit gadus, bet tajā laikā tiesa nesaskatīja kriminālprocesuālu pamatu apcietināt Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāju Aivaru Lembergu, turklāt šajā periodā viņš nav pārkāpis viņam piemērotos drošības līdzekļus un vienmēr sadarbojies ar tiesību sargājošajām institūcijām," vēstīja domes pārstāvis.

"Delfi" jau vēstīja, ka pirmdien, 22. februārī, Rīgas apgabaltiesa politiķi Aivaru Lembergu atzina par vainīgu virknē viņam inkriminēto noziegumu, piesprieda piecu gadu cietumsodu kā arī 20 000 eiro naudas sodu. Tiesa nolēma politiķi apcietināt tiesas zālē.

Arī Lemberga dēlam Anrijam Lembergam tiesa piesprieda divus gadus un vienu mēnesi ilgu ieslodzījumu, bet biznesa partnerim Ansim Sormulim cietumā nāksies pavadīt divus gadus. Visiem noteikta mantas konfiskācija.

Visi trīs apsūdzētie norādījuši, ka nesaprot un neatzīst viņiem celtās apsūdzības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!