Foto: LETA

Latvijas Lauksaimniecības universitāte (LLU), Rīgas Tehniskā universitāte (RTU) un Latvijas Universitāte (LU) iekļuvušas starp 500 labākajām universitātēm jaunākajā "Times Higher Education" (THE) Emerging Economies" reitingā, kurā ietvertas augstskolas, kas darbojas attīstības ekonomikas valstīs.

LLU iekļuvusi starp 401-500 labākajām šādu valstu universitātēm, RTU - starp 251-300 universitātēm, bet LU ierindojas 147. vietā.

LLU komunikācijas vadītāja Lana Janmere informēja, ka reitingā iekļuvušas tikai tās valstis, kurās ir attīstības ekonomika. To vidū nosauktas arī trīs Latvijas universitātes, tostarp LLU, kas saglabā vietu starp 500 labākajām universitātēm otro gadu pēc kārtas.

"Times Higher Education" reitingā tiek vērtētas pētniecībā aktīvas universitātes no visas pasaules, izmantojot vairākus kritērijus piecos darbības virzienos: studijas (studiju vide), zinātne (apjoms, ienākumi, reputācija), citējamība (zinātnes ietekme), starptautiskais profils (mācībspēki, studenti, pētījumi) un ienākumi no nozares (zināšanu pārnese). Ar 13 kritēriju palīdzību tiek mērīti universitāšu sasniegumi un reitingā iekļautas tikai pasaulē labākās universitātes.

Vadošās trīs vietas jaunākajā attīstības ekonomikas valstu reitingā atkārtoti ieņem universitātes no Ķīnas. Taču kopumā reitinga kvalitātes prasībām atbilstošas ir 606 augstākās izglītības un pētniecības iestādes no dažādām attīstības ekonomikas pasaules valstīm, kas ir par 14% vairāk nekā aizvadītajā gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!