Foto: Shutterstock
Tikai gadījumos, ja vecākiem nav iespēju strādāt attālināti, tie varēs bērnu vest uz bērnudārzu, piektdien lēma valdība. Reizē noteikts, ka klātienē strādājošiem pirmsskolu pedagogiem ik nedēļu būs jāveic Covid-19 tests.

Jaunais regulējums spēkā stāsies otrdien, 16. martā. Šāds regulējums noteikts, lai bērnudārzu grupiņās būtu pēc iespējas mazāks bērnu skaits, tādējādi izvairoties no jaunā britu Covid-19 varianta izplatības.

Savukārt gadījumos, ja mājsaimniecībā dzīvo vecvecāks vai kāds cits pieaugušais, kas spēj pieskatīt bērnu laikā, kad viņam būtu jāatrodas bērnudārzā, ir iespējams bērnu uz pirmsskolas izglītības iestādi nevest.

Citās situācijās pie sliktas epidemioloģiskās situācijas pirmsskolās tika organizētas dežūrgrupas, kur tika nodrošināts, ka bērni no dažādām grupām tiek salikti kopā, kas pie pašreizējās epidemioloģiskās situācijas nebūtu ieteicams, valdības sēdē minēja Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis.

Lai nodrošinātu izglītības iestādes izglītojamo un nodarbināto dzīvībai un veselībai drošus apstākļus, turpmāk klātienē strādājošiem pirmsskolu pedagogiem ik nedēļu būs jāveic Covid-19 tests, piektdien lēma valdība.

Tas ļaus ātrāk noteikt tās personas, kas ir inficējušās ar Covid-19.

Reizē spēkā paliek prasība nodrošināt, ka izglītības iestādē nodarbinātie mācību procesa laikā un ārpus tā lieto mutes un deguna aizsegus.

Jau vēstīts, ka ņemot vērā pieaugošo Covid-19 izplatību pirmsskolās, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) aicina pašvaldībās un pirmsskolās izvērtēt iespēju saīsināt bērnudārzu darba laiku vai aicināt vecākus iespēju robežās nevest bērnus uz izglītības iestādēm, "tādējādi saudzējot ikviena veselību".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!