Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Ražotāja "AstraZeneca" vakcīnas pret Covid-19 kārtējo 42 376 devu piegādi Latvija varētu saņemt nevis piektdien, kā tas iepriekš tika plānots, bet gan dažas dienas ātrāk - potenciāli trešdien, 31. martā, apstiprināja Vakcinācijas projekta birojā.

Tomēr joprojām būšot nepieciešamas aptuveni viena līdz trīs dienas, lai izvadātu šīs vakcīnas pa Latviju.

Vienlaikus birojā arī pavēstīja, ka šonedēļ, ņemot vērā aizvadītajā nedēļā saņemtās relatīvi mazās vakcīnu piegādes, plānots vidēji katru dienu vakcinēt 2500 līdz 3000 personu.

Jau ziņots, ka pēc šīs piegādes plānots saņemt arī 25 200 ražotāja "Moderna" vakcīnas devas. Tādējādi šonedēļ Latvija varētu saņemt kopumā 67 576 vakcīnas pret Covid-19 devas.

Vakcinācijas projekta vadītāja Eva Juhņēviča šodien žurnālistiem apliecināja, ka, ņemot vērā gaidāmās vakcīnu piegādes, liela mēroga vakcinācijas centrus plānots atvērt jau uz Lieldienu brīvdienām. "Par gala lēmumu mēs informēsim rīt vai parīt, pēc ražotāja apstiprinātajām piegādēm uz šo nedēļu," piebilda Juhņēviča.

Savukārt veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) preses konferencē apliecināja, ka, vakcinācijas pret Covid-19 procesā iesaistot liela mēroga vakcinācijas centrus un dubultojot jaudas, par potēties gribētāju trūkumu nebūs pamata bažīties.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!