Foto: LETA

Ceturtdien, 1. aprīlī, Rīgas Centrāltirgus Gastronomijas paviljonā tika atklāts pirmais pašvaldības masu vakcinācijas centrs, portālu "Delfi" informēja Rīgas domē.

Vakcinācijas procesa nodrošināšanai atvēlēta aptuveni 700 kvadrātmetrus liela paviljona daļa, kas aprīkota ar nepieciešamajām mēbelēm un starpsienām.

Vakcinācijas centrā uz vienu cilvēku paredzēta 25 kvadrātmetru platība, telpām ir laba ventilācija, nodrošināta vides pieejamība personām ar kustību traucējumiem un vienvirziena kustība.

Kā norādīja Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP), tirgus vēsturiski ir vieta, kur iedzīvotāji viens ar otru satiekas, tāpēc simboliski vakcināciju sāks tieši tur.


"Vakcinācijas mērķis ir tieši tāds, lai mēs atkal varētu viens otru satikt. Un lai dzīve atgrieztos ierastajā ritmā," norādīja mērs.

Vakcinācijas process Gastronomijas paviljonā notiks 3. aprīlī. Paralēli Rīgas domes darbinieki strādā, lai sagatavotu citus vakcinācijas centrus un teltis.

Rīgā darbosies divi valsts veidoti vakcinācijas centri - Ķīpsalas hallē un "Atta Centrā", kā arī vairāki pašvaldības veidoti centri un nepieciešamības gadījumā arī liela izmēra teltis.

Jāatgādina, ka uz vakcināciju jāierodas tikai tiem iedzīvotājiem, kas saņēmuši attiecīgu uzaicinājumu no vakcinēšanas procesa koordinatoriem.

Joprojām turpinās pieteikšanās vakcinācijai un to var izdarīt gan zvanot pa tālruni 8989, gan vietnē "manavakcina.lv", kā arī pie saviem ģimenes ārstiem.

3. aprīlī liela mēroga vakcinācijas centri sāks potēšanu pret Covid-19 arī citās Latvijas pilsētās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!