Foto: F64

Trešdien, 19. maijā, Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas sēdē deputāti apstiprināja grozījumus pilsētas pašvaldības nolikumā, kas paredz līdzšinējo Birokrātijas apkarošanas centru pārveidot par Iekšējo pārbaužu un korupcijas novēršanas nodaļu, portālu "Delfi" informēja Rīgas domē.

Atšķirībā no līdzšinējā Biroktrātijas apkarošanas centra, nodaļa ne tikai veiks korupcijas un interešu konflikta risku identificēšanu un pārkāpumu atklāšanu pašvaldības institūcijās, bet izmeklēs arī disciplinārlietas par pašvaldības institūciju darbinieku pārkāpumiem.

Nodaļā tiks sagatavoti atzinumi par disciplinārpārkāpuma konstatēšanu, kā arī sagatavoti dokumenti par darbinieka atstādināšanu un darba tiesisko attiecību izbeigšanu.

Tāpat nodaļa nepieciešamības gadījumā šāda veida jautājumos pārstāvēs pašvaldību tiesā.

Pārmaiņu ietvaros paredzēts atteikties no reorganizējamā Birokrātija apkarošanas centra funkcijas saistībā ar pašvaldības pakalpojumu izpildes izvērtējumu birokrātijas aspektā, apzinoties, ka par pakalpojumu sniegšanas kvalitāti primāri ir atbildīga katra pašvaldības institūcija.

Paredzēts, ka Iekšējo pārbaužu un korupcijas novēršanas nodaļa būs atbildīga arī par pretkorupcijas aktivitātēm domes centrālajā administrācijā, vienlaikus koordinēs un pārraudzīs pretkorupcijas pasākumu īstenošanu visās Rīgas pašvaldības institūcijās, kā arī nodrošinās vienotas trauksmes celšanas sistēmas darbību pašvaldībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!