Foto: F64

Kandidātus Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) locekļa amatam Saeimas deputāti varēs izvirzīt vēl līdz 7. jūnijam. To ceturtdien, 27. maijā, nolēma Saeimas Prezidijs un Frakciju padome.

Kā atgādināja Saeimas Preses dienestā, SEPLP izveidi paredz Saeimā pagājušā gada novembrī pieņemtais Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu un to pārvaldības likums.

Jaunais likums noteic, ka Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes sastāvā ir trīs locekļi, kurus apstiprina Saeima. Vienu locekli apstiprināšanai izvirza Valsts prezidents, vienu - Nevalstisko organizāciju un Ministru kabineta sadarbības memoranda īstenošanas padome un vēl vienu Saeima saskaņā ar Saeimas kārtības rullī noteikto kārtību. Kandidatūras šim amatam tādējādi var izvirzīt ne mazāk kā desmit Saeimas deputāti.

Kandidātam jābūt Latvijas pilsonim ar augstāko izglītību un nevainojamu reputāciju. Tāpat likumā paredzētas citas prasības. Saeimas virzītajam kandidātam papildus noteikta prasība — vismaz piecus gadus ilga profesionālā pieredze kapitālsabiedrību pārvaldības jomā.

Ziņots, ka Nevalstisko organizāciju (NVO) un Ministru kabineta sadarbības memoranda īstenošanas padome SEPLP locekļa amatam izvirzījusi Jāni Siksni, 17. maijā sanāksmē vienojās memoranda padome.

Siksnis līdz šim strādājis Baltijas Mediju izcilības centrā, kur sākotnēji veica izpilddirektora pienākumus, bet kopš pagājušā gada februāra ir projektu direktors.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!