Valsts policijas (VP) priekšnieka vietnieks, Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieks pulkvedis Normunds Krapsis pēc 30 gadu dienesta VP, ņemot vērā likumā noteiktā vecuma sasniegšanu, nolēmis atstāt dienestu un doties izdienas pensijā, portāls "Delfi" uzzināja VP.

Otrdiena, 1. jūnijs, ir Normunda Krapša pēdējā diena dienestā.

Dienesta gaitas VP Krapsis uzsāka 1992. gadā kā VP Jūrmalas pilsētas policijas pārvaldes Ceļu policijas nodaļas jaunākais inspektors. Kopš tā laika Krapsis ieņēmis amatus kārtības policijas struktūrvienībās, kas lielākoties saistītas ar satiksmes uzraudzību un kontroli. No 2020. gada 12. februāra Krapsis ieņēma VP priekšnieka vietnieka, Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieka amatu.

Šāds Krapša paziņojums seko vien trīs nedēļas pēc tam, kad viņam tika piemērots aizdomās turētā statuss divos kriminālprocesos, kas saistīti ar 2018. gadā notikušajiem jauno policijas formas tērpu, kā arī rokas radaru iepirkumiem.

Toreiz Krapsis medijiem atklāja, ka pēdējo divu gadu laikā ir izjutis spiedienu doties izdienas pensijā. Atbildot uz portāla "Delfi" jautājumu, kārtības sargs norādīja, ka spiedienam bijis politisks raksturs, taču viņš arī pauda bažas par Iekšējās drošības biroja (IDB) izmeklēšanas tendenciozitāti.

Krapsim tiek inkriminēts Krimināllikuma 318. un 329. pants, proti, dienesta stāvokļa ļaunprātīga izmantošana un neizpaužamu ziņu izpaušana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!