Foto: Valsts kanceleja
Valdība otrdien, 29. jūnijā, lēma par vairākiem Covid-19 ierobežojumu atvieglojumiem, kā ari izskatīja iknedēļas ziņojumus par epidemioloģisko situāciju valstī un vakcinācijas pret Covid-19 gaitu. Preses konferencei pēc sēdes bija iespējams sekot līdzi portālā "Delfi".

Preses konferencē piedalījās: Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP), satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP), Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs un Starpinstitūciju darbības koordinācijas grupas vadītājs, Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis.

Pēc aprīļa beigās pieņemtā valdības lēmuma, kas ļāva izveidot īpašu datu analīzes rīku, vētījot un savietojot valsts datu bāzes, lai noskaidrotu saslimstības ar Covid-19 izplatību noteiktās nozarēs un profesijās, otrdien, 29. jūnijā, Ministru kabinets tika iepazīstināts ar pirmajiem rezultātiem – Ekonomikas ministrijas sagatavoto prezentāciju "Covid-19 saslimstības sociālekonomiskā analīze".

Analīzes pamatā ir sadalījums pa tautsaimniecības nozarēm un profesijām, bet ne avotiem, kur tieši cilvēki inficējušies. Analīzē izmantoti dati kopš pandēmijas sākuma pērn martā un līdz šī gada 6. jūnijam.

Tāpat valdība otrdien lēma atļaut atsākt sniegt saimnieciskos pakalpojumus, kas saistīti ar iekštelpu atrakcijām bērniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!