Foto: F64

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) stacionārā "Gaiļezers" no šā gada 28. jūnija ir atjaunoti veselības aprūpes pakalpojumi Neiroloģijas dienas stacionārā, portālu "Delfi" informēja slimnīcas pārstāve Ilga Namniece.

Kā uzsvēra slimnīcas Ārstniecības direktore Ilze Pučkure, Neiroloģijas dienas stacionāra priekšrocība ir maksimāli īsā laikā izvērtēt saslimšanas aspektus un ātri uzsākt adekvātu ārstēšanu, kas pieļauj arī nepārtraukt darbu vai ikdienas aktivitātes.

"Covid-19 pandēmija lielai daļai cilvēku ir radījusi apjukumu, neziņu un ilgstošu psihoemocionālo stresu. Ierobežotas medicīniskās palīdzības iespējas, finansiālās situācijas pasliktināšanās, mācību procesa norise ģimenēs ar skolas vecuma bērniem un citi iemesli diemžēl veicinājuši dažādas intensitātes sekundāras nervu sistēmas saslimšanas: izdegšanas sindromu, depresiju, trauksmes epizodes," sacīja Neiroloģijas un neiroķirurģijas klīnikas vadītājs Guntis Karelis. Viņš uzskata, ka, atceļot ārkārtas situāciju un uzsākot ekonomikas atveseļošanās procesu, ir jārada iespējas ekonomiski un sociāli aktīviem cilvēkiem ātrāk tikt galā ar pandēmijas laika veselības problēmām un dienas stacionāra pakalpojumi ir šāds risinājums.

Neiroloģijas dienas stacionārā aicināti ārstēties cilvēki ar dažādas izcelsmes un lokalizācijas sāpēm – galvassāpēm, muguras sāpēm, muskuļu un locītavu sāpēm, nervu (iekaisumu) sāpēm, ar līdzsvara traucējumiem, reiboni, koordinācijas traucējumiem, ar veģetatīvās nervu sistēmas darbības traucējumiem, piemēram, sirdsklauvēm, elpas trūkumu, svīšanu, drebuļiem, asinsspiediena svārstībām; ar dažādiem kustību traucējumiem; ar jušanas traucējumiem, piemēram, tirpšanu rokās un kājās, ar atmiņas, uztveres, koncentrēšanās un miega traucējumiem, kā arī uzturošai terapijai hronisku neiroloģisku saslimšanu gadījumā.

Ārstējoties Neiroloģijas dienas stacionārā, pacientiem būs iespēja saņemt dažādu specializāciju ārstu konsultācijas, piemēram, endokrinologa, gastroenterologa, terapeita, ķirurga, neiroķirurga, angioķirurga, ginekologa, urologa, okulista, LOR, psihiatra un citu speciālistu konsultācijas. Savukārt neskaidru, sarežģītu slimību gadījumos – lūgt augsti kvalificētu neiroloģijas speciālistu konsultācijas, skaidroja slimnīcā.

Tāpat Neiroloģijas dienas stacionārā pacientiem būs iespēja veikt dažādus nepieciešamos diagnostiskos izmeklējumus, piemēram, magnētisko rezonansi, datortomogrāfiju, asinsvadu ultrasonoskopisko izmeklēšanu, elektroencefalogrāfiju, elektromiogrāfiju, ehokardiogrāfiju, veloergometriju, Holtera monitorēšanu, osteodensitometriju, dažādus rentgenoloģiskos izmeklējumus, ultrasonoskopiju iekšējo orgānu izmeklēšanai, fibrogastroskopiju, kā arī dažādas (klīniskās) analīzes – asins analīzes, urīna analīzes, hormonālā līmeņa analīzes un citas.

Paralēli izmeklēšanai Neiroloģijas dienas stacionārā tiks nodrošināta tūlītēja ārstēšana: injekcijas, i/v infūzijas, blokādes, medikamentoza terapija, rehabilitācija un fizioterapijas procedūras, būs pieejamas arī psihologa konsultācijas.

Lai pieteiktos veselības aprūpes pakalpojumu saņemšanai Neiroloģijas dienas stacionārā, jāzvana pa tālruni 67042846. Jautājumu un izziņu tālruņa darba laiks – katru darba dienu no pulksten 7.30 līdz pulksten 16.

Neiroloģijas dienas stacionāra pakalpojumi būs pieejami gan pacientiem ar ģimenes ārsta nosūtījumu, gan arī bez ģimenes ārsta nosūtījuma – kā maksas pakalpojumi, informēja slimnīcā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!