Foto: DELFI

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) izglāba trīs cilvēkus, kuri paša spēkiem nespēja noturēties virs ūdens un nokļūt krastā. Tāpat no ūdens izcelti divi bojāgājušie, portālu "Delfi" informēja dienesta pārstāve Agrita Vītola.

Ceturtdien glābēji steidzās uz izsaukumu Rīgā, kur kanālā bija pamanīts slīkstošs cilvēks. Ugunsdzēsēji izcēla cilvēku un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Ceturtdienas vakarā VUGD saņēma izsaukumu Rīgā, kur cilvēks bija iepeldējis upē un saviem spēkiem nespēja nokļūt krastā. Glābēji izcēla cilvēku un nodeva NMPD mediķiem.

Tāpat tika saņemts izsaukums Rīgā, kur kanālā slīka cilvēks. VUGD darbinieki ar glābšanas dēli nogādāja cilvēku krastā, un nodeva NMPD.

Aizvadītajā diennaktī no ūdenstilpēm tika izcelti divi bojāgājuši cilvēki – no ezeriem Krāslavā un Krāslavas novada Aulejas pagastā.

VUGD atgādina, ka ikviens cilvēks pats ir atbildīgs par savu drošību, un katram ir jāizvērtē riski, jārūpējas par savu un bērnu drošu atpūtu pie ūdenstilpēm.

Tāpat, ņemot vērā laikapstākļus, glābēji atgādina, ka mežos visā Latvijā saglabājas augsta ugunsbīstamība, līdz ar to nedrīkst smēķēt un kurināt ugunskurus meža tuvumā. Ugunsgrēks var sākties no vismazākās dzirksteles, radot apdraudējumu iedzīvotājiem un zaudējumus mežu īpašniekiem, atgādina glābeji.

Pagājušajā diennaktī glābēji steidzās uz izsaukumu Rēzeknes novada Dricānu pagastā, kur divstāvu sabiedriskās ēkas bēniņos dega elektroinstalācijas vadi. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies 32 cilvēki. Cietušo notikumā nav.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega elektrības vadi, zaru kaudze un koki, piededzis ēdiens, siena ruļļi, siena kaudze, sausā zāle, traktora piekabe ar siena ruļļiem, transformators, meža zemsedze, muca ar atkritumiem, trīs gadījumos vieglās automašīnas, garāža un atkritumi.

Kopumā pagājušajā diennaktī glābēji saņēma 82 izsaukumus – 19 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem divi bija meža ugunsgrēki, 42 uz glābšanas darbiem, bet 21 izsaukums bija maldinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!