Foto: LETA

Saeimas deputāti cer rudenī vismaz daļēji atsākt strādāt klātienē Saeimas sēdēs, kur vienā zālē būtu jāpiedalās 100 deputātiem, taču, lai tas notiktu, deputātiem būtu jābūt vakcinējušiem pret Covid-19, sestdien, 24. jūlijā, vēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

"Godātie kolēģi - gan deputāti, gan Saeimas darbinieki! Aicinu visus izmantot iespēju un vakcinēties pret Covid-19 vīrusu, lai septembrī mēs varētu atsākt darbu jau klātienē," jūnija beigās aicināja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA). Taču, spriežot pēc publiskiem izteicieniem, visi deputāti potēties negrasās, vēstīja LTV.

Saeimas deputāts Aldis Gobzems "Panorāmai" norādīja, ka, viņaprāt, viņam sava medicīniskā informācija nav nevienam jāatklāj un ka jebkurai medicīniskai manipulācijai ir jābūt brīvprātīgai.

Tiesa, kamēr deputāti nebūs potējušies, viņi nevarēs atsākt klātienes darbu, jo, kā atzina Saeimas deputāte Inese Voika (AP), Saeimas sēžu zālē nav iespējams nodrošināt divu metru distanci starp deputātiem.

Opozīcijas deputāti uzsver, ka nevajadzētu kavēties ar klātienes sēžu atsākšanu. "Saeimai jau sen bija jāstrādā klātienē. Ja kāds deputāts nevakcinējas, tad lūdzu – kaut vai ātrs siekalu tests un nāc strādāt klātienē," teica parlamentārietis Edgars Tavars (ZZS).

Savukārt deputāts Ainars Latkovskis (JV) teica, ka strādāt klātienē ir produktīvāk, jo dažādus risinājumus problēmām var rast ātrāk nekā, strādājot attālināti.

Saeimas Prezidijs šobrīd strādā klātienē. Arī Saeimas komisijas no septembra grasās atsākt darbu klātienes režīmā. Šobrīd Prezidijs apkopo informāciju, vai deputāti un darbinieki var piedalīties sēdēs klātienē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!