Foto: LETA

Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) veidojošo partiju sapulce vienojusies veikt izmaiņas apvienības statūtos un turpmāk ZZS būs divi līdzpriekšsēdētāji – Edgars Tavars (LZP) un Armands Krauze (LZS).

Līdz šim ZZS valdes priekšsēdētāju ik pēc diviem gadiem ievēlēja apvienību veidojošo partiju sapulce. Pēdējos divus gadus ZZS valdes priekšsēdētājs bija LZP līderis Edgars Tavars.

Turpmāk līdzpriekšsēdētāja pienākumus pildīs arī LZS valdes priekšsēdētājs Krauze.

"Šāds lēmums stiprina ZZS, lielāku atbildību uzliekot abu ZZS veidojošo partiju vadītājiem. Pēdējās pašvaldību vēlēšanas parādīja, ka ZZS kā politiska apvienība ir spēcīga politiskajā arēnā, ko pierādījusi arī vēlētāju atbalsts. Kopā varam izdarīt to, ko vēlas mūsu vēlētājs," akcentē Krauze.

Izmaiņas ZZS vadības struktūrā ieviestas, lai apvienības darbu ievirzītu jaunā kvalitātē, veicinātu labāku dialogu un kopīgo atbildību, norāda Tavars.

"Abu partiju līderu vadībā ZZS lēmumu pieņemšana balstīsies uz konsensu, kas ir būtiski ceļā uz 14. Saeimu un darbu tajā. Nākamajā parlamenta sasaukumā paredzam mūsu apvienībai būtisku lomu, lai atjaunotu demokrātiskos procesus valstī un veicinātu kopējo valsts labklājības pieaugumu," pauž Tavars.

Kopš 2002. gada ZZS veido LZS un LZP.

Nākošgad rudenī gaidāmas Saeimas vēlēšanas. Pašreizējās Saeimas sastāvā partija ZZS darbojas opozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!