Foto: LETA

Salīdzinot partiju popularitātes reitingus ar iepriekšējo mēnesi, jūlijā samazinājusies Nacionālās apvienības (NA) un Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) popularitāte, trešdien vēstīja Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma", atsaucoties uz SKDS aptauju, kas veikta pēc LTV pasūtījuma. Atbalsts samazinājies arī partijai "Progresīvie", savukārt lielāko kāpumu piedzīvojusi Latvijas Reģionu apvienība.

Rezultāti liecina, ka populārākā partija joprojām ir opozīcijā esošā "Saskaņa". Jūlijā par "Saskaņu" balsot bija gatavi 11,3% aptaujāto. Jūnijā par to bija gatavi balsot 12,1%.

Otrajā vietā ar 7,7% (jūnijā 9,4%) ir otrā lielākā Saeimas opozīcijas partija Zaļo un zemnieku savienība, gandrīz tāds pats rezultāts šoreiz arī "Jaunajai Vienotībai" (jūlijā 7,6%, jūnijā 7,2%), kas nedaudz apsteigusi Nacionālo apvienību (7,3% jūlijā, savukārt jūnijā 9,3%).

Tikmēr otro mēnesi pēc kārtas nemainīgs ir "Attīstībai/Par" rezultāts, kuru atbalstījuši 5,6% respondentu. Tālāk seko Jaunā konservatīvā partija ar 4% (jūnijā 3,7%), Latvijas Krievu savienība un Latvijas Reģionu apvienība ar 3,5% (jūnijā LKS - 3,4%, LRA 2,7%), "Likums un kārtība" ar 3,4% (jūnijā 3,3%) un "Progresīvie" ar 3% (jūnijā 4,3%), vēsta LTV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!