Foto: LETA

Sestdienas rītā pulksten 04.32 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma informāciju, ka daudzdzīvokļu namā Preiļos jūtama dūmu smaka. Ugunsgrēkā bojā gāja viens cilvēks, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Notikuma vietā sadūmojuma dēļ bija nostrādājis dūmu detektors dzīvoklī, kur degšanas nebija, un, vienlaikus pārmeklējot ēku, tika noskaidrots mājoklis, kurā bija izveidojies biezs, melns piedūmojums, jo dega matracis.

No dzīvokļa tika iznests cilvēks, kuram Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi konstatēja nāvi.

Pulksten 6 ugunsgrēks tika likvidēts. Dzīvoklī, kur notika traģiskā ugunsnelaime, dūmu detektors nebija uzstādīts – tas bez baterijas atradās uz plaukta.

VUGD atgādina, ka visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu.

Svētdien tika saņemts izsaukums Valmieras novada Jeru pagastā, kur dega vienstāva dzīvojamā māja. Pirms VUGD ierašanās no ēkas evakuējušies seši cilvēki.

Jau ziņots, ka sestdien VUGD saņēma izsaukumu uz Matīsa ielu Rīgā, kur piecstāvu ēkā bija iebrucis starpstāvu pārsegums starp pirmo stāvu un pagrabu. No ēkas tika evakuēti 30 cilvēki. Apsekojot ēku, Rīgas pilsētas būvvaldes pārstāvis noteica, kuras telpas ēkas pirmajā stāvā nevar ekspluatēt. Pārējos dzīvokļos iedzīvotāji varēja atgriezties.

Piektdien glābēju palīdzība bija nepieciešama Augšlīgatnē, kur cilvēks bija apmaldījies mežā, kā arī Ādažos – raidot autocisternas skaņas signālu un sazinoties ar apmaldījušos cilvēku par mobilo tālruni, ugunsdzēsēji atrada cilvēku un izveda no meža. Arī sestdien VUGD palīdzēja izkļūt no meža cilvēkam, kurš bija apmaldījies Talsu novada Lībagu pagastā.

Piektdien Rucavā no grāvja tika izcelts bojāgājis cilvēks un nodots NMPD mediķiem.

Aizvadītajās diennaktīs, VUGD saņēma 143 izsaukumus – 30 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem viens bija meža ugunsgrēks, 75 uz glābšanas darbiem, bet 38 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!