Foto: LETA

Svētdien, 29. augustā, Valsts robežsardze novērsusi septiņu cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, portālu "Delfi" informēja Valsts robežsardzes pārstāve Jolanta Babiško.

Kopš 10. augusta kopumā no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas ir atturēti 749 cilvēki.

Par nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu aizvadītajā diennaktī aizturēto cilvēku nav.

Kopš ārkārtējās situācijas ieviešanas humānu apsvērumu dēļ nav liegta valsts robežas šķērsošana 25 cilvēkiem, savukārt kopumā šogad aizturēti 377 valsts robežu nelikumīgi šķērsojuši trešo valstu pilsoņi. Uz ārējām robežām un valsts iekšienē Valsts robežsardzes amatpersonas 29. augustā konstatēja 22 likumpārkāpējus.

Vismaz daļu no vairākiem desmitiem migrantu, kas dienām ilgi dzīvoja uz Latvijas-Baltkrievijas robežas zem klajas debess, sev līdzi aizveduši Latvijas armijas un robežsardzes pārstāvji. Noprotams, ka citā robežas posmā viņi vēlāk pārdzīti Baltkrievijas pusē, svētdien vēstīja LTV raidījums "de facto".

Šīs nedēļas sākumā uz Latvijas-Baltkrievijas robežas atradās 83 cilvēki, liecina biedrības "Gribu palīdzēt bēgļiem" informācija. Biedrība piegādājusi viņiem ēdienu. "Šie cilvēki atradās četrās dažādās grupās. No 83 cilvēkiem 27 bija bērni, no kuriem četri zem trīs gadu vecuma," sacīja biedrības pārstāvis Egils Grasmanis.

Kā ziņots, valdība, ņemot vērā konstatēto Latvijas-Baltkrievijas robežas nelikumīgās šķērsošanas gadījumu skaitu un tā straujo pieaugumu, iepriekš nolēma izsludināt ārkārtējo situāciju no 11. augusta līdz 10. novembrim Ludzas, Krāslavas, Augšdaugavas novados, kā arī Daugavpilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!