Foto: DELFI
Sarunu festivāla "Lampa" mājaslapā ikvienam ir pieejams festivāla pasākumu videoarhīvs, kur var noskatītos sev interesējošās diskusijas, atkārtoti dzirdēt kādu sarunu vai atsauktu atmiņā mīļākos festivāla brīžus. Arhīvā bez maksas būs pieejami ap 160 notikumu ieraksti, jau šobrīd – ap 20 ierakstu, un arhīvs tiks pakāpeniski papildināts tuvākā mēneša laikā, portālam "Delfi" pavēstīja festivāla organizatori.

Apkopojot gan klātienes, gan tiešraides rezultātus, starp skatītākajiem notikumiem bija gan tradicionālais politiķu cepiens un politiķu disko, gan diskusijas "5G loma satiksmes drošības uzlabošanā" un "Cieņpilna dzīve ģimenei, kurā ir pastāvīgi aprūpējams tuvinieks", stāvizrāde "Ar cieņu pret necieņu", diskusija "30 gadi pēc PSRS sabrukuma. Padomju nostalģija – tās politiskie, emocionālie un psiholoģiskie aspekti" un "(ne)Cieņa pret pretējā viedokļa paudējiem".

Lielu interesi apmeklētāju vidū izpelnījās arī tādi pasākumi, kā diskusija par žurnālistu un politiķu attiecībām "Kā panākt cieņpilnu komunikāciju?", saruna "Vai "Pepija Garzeķe" jācenzē? Saruna par politkorektumu mākslā un dzīvē", diskusija "Puikas neraud un īsti vīri nerunā!", saruna "Privātuma apspiešana un personas brīvība" un daudzi citi notikumi.

Festivāls šogad notika 20. un 21. augustā Cēsu pilsētvidē, kopā skatīšanās vietās visā Latvijā, kā arī tiešraidē festivāla mājaslapā un citās platformās, tostarp, portālā "Delfi". Sarunu festivālā bija daudz cilvēku labklājības emocionālajiem un mentālajiem aspektiem veltītu sarunu.

Ar divām pašu rīkotām diskusijām festivālā piedalījās arī portāls "Delfi". Sarunu "'Cieņpilna dzīve ģimenei, kurā ir pastāvīgi aprūpējams tuvinieks" var skatīties šeit, savukārt diskusiju "Vai 'sargsuns' Latvijā ir cienīts un paēdis?" var redzēt šeit.

Aizvadītais septītais sarunu festivāls "Lampa" divās dienās pulcēja vairāk nekā 6000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!