Foto: Viesturs Radovics, DELFI

Valsts robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts otrdien žurnālistiem atzina, ka Slovēnijas dāvinātais žogs tiek uzstādīts posmā, kuru līdz šim aktīvi izmantoja robežpārkāpēji, kuri no Baltkrievijas puses vēlējās iekļūt Latvijā. Šogad šajā robežas sektorā Latvija centušies iekļūt vai iekļuvuši aptuveni 500 nelegālie imigranti.

Pujāts norādīja, ka šis ir tikai pagaidu risinājums, un tad, kad būs uzcelts īstais žogs, šīs dzeloņstieples varēs izmantot vēlreiz, uzstādot tās žoga augšdaļā. Lai Latvijas - Baltkrievijas zaļā robeža būtu droša, uz tās būtu jāizbūvē aptuveni 130 kilometri žoga, piebilda Pujāts. “Kad būs izbūvēts šis žogs un to aprīkosim ar tehniskajiem līdzekļiem, tikai tad varēsim runāt par absolūtu drošību,” norāda VRS priekšnieks.

Piecus kilometrus garā slovēņu dāvinātā dzeloņstieple uz robežas tiek tīta vairākos līmeņus, un ar to pietiks aptuveni 1,7 kilometru robežas posmam. Otrdien Nacionālo bruņoto spēku karavīri plāno pabeigt dzeloņstieples uzstādīšanu.

Jau vēstīts, ka aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP), ārvalstu vizītes laikā tiekoties ar Slovēnijas aizsardzības ministru Mateju Toninu, saņēma piedāvājumu no Slovēnijas Aizsardzības ministrijas dāvinājumā saņemt piecus kilometrus garu dzeloņstiepļu žogu robežas aizsardzībai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!