Foto: AFI

Valsts kanceleja izsludinājusi konkursu uz Valsts dzelzceļa administrācijas direktora amatu.

Jau ziņots, ka valdība nolēma pašreizējo Valsts dzelzceļa administrācijas direktoru Juri Iesalnieku 11. decembrī atbrīvot no amata, jo viņš sasniegs valsts noteikto pensijas vecumu – 64 gadus.

Pretendentiem nepieciešama augstākā akadēmiskā vai otrā līmeņa augstākā profesionālā izglītība inženierzinātnēs vai transporta jomā, vismaz trīs gadu pieredze organizācijas vai struktūrvienības vadītāja amatā, vismaz piecu gadu profesionālā pieredze dzelzceļa nozarē, vismaz trīs gadu pieredze darbā ar Eiropas Savienības (ES) jautājumiem dzelzceļa nozarē.

Tāpat kandidātiem jābūt izpratnei par valsts pārvaldes uzbūvi un darbības pamatprincipiem, administratīvo procesu, budžeta plānošanu, zināšanām par starptautisko standartu un rekomendējamās prakses prasībām, Eiropas un nacionālo normatīvo aktu prasībām dzelzceļa nozarē, teicamām zināšanām par ES institūciju kompetenci dzelzceļa jomā.

Tiek prasīta arī izpratne par normatīvo aktu izstrādi un pieņemšanu, ES regulējuma pārņemšanu un piemērošanu, izpratne par dzelzceļa kravu pārvadājumiem, infrastruktūru un dzelzceļa vides aizsardzības politiku.

Pretendentiem jāzina angļu un krievu valoda atbilstošā līmenī, jābūt nevainojamai reputācijai, viņiem jāpiemīt sistēmiskai pieejai jautājumu risināšanai, spējai uztvert un analizēt sarežģītu un liela apjoma informāciju dažādās jomās un teicamām sadarbības, komunikācijas un prezentācijas prasmēm.

Valsts dzelzceļa administrācijas direktora mēnešalga ir 1917 eiro pirms nodokļu nomaksas, bet esot paredzēta arī bonusu sistēma atbilstoši sasniegtajiem darba rezultātiem

Atlases procesa noslēdzošajā kārtā tiks novērtētas kandidātu vadības kompetences: komandas vadīšana, stratēģiskais redzējums, spēja pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību, pārmaiņu vadīšana, darbinieku motivēšana un attīstīšana.

Pretendentiem konkursā jāpiesakās līdz 29. oktobrim.

Iesalnieks Valsts dzelzceļa administrācijas ierēdņa amatā tika iecelts 1999. gadā.

Valsts dzelzceļa administrācija realizē valsts pārvaldi dzelzceļa transporta nozarē, tā atrodas Satiksmes ministrijas padotībā, kas tiek īstenota pārraudzības formā. Administrācija ievēro valsts politiku dzelzceļa transporta nozarē un transporta attīstības nacionālo programmu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!