Foto: LETA

Ārsts Kārlis Rācenis ir pametis Latvijas Ārstu biedrības (LĀB), norādot, ka valdē notiekošais ir pretrunā ar viņa pārliecību, ziņo portāls Lsm.lv.

Mediķis sarunā ar Latvijas Televīziju norādījis, ka biedrības valdē ir vērojamas dažādas intereses. "Neredzu vairs iespēju tajā efektīvi strādāt. Šī valde ir sevi izsmēlusi," sacīja Rācenis.

Viņš komentējis, ka atsevišķu valdes locekļu izteikumi viņam nav pieņemami.

Ceturtdien arī Latvijas Jauno ārstu asociācija (LJĀA) paziņoja, ka uz laiku pārtrauks sadarbību ar LĀB. LJĀA savā paziņojumā norāda uz "izteikti jūtamu Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) valdes izvēli ignorēt krīzes situāciju."

Kopumā organizācijas valdē strādā 15 cilvēki.

Jau ziņots, ka LĀB valde, kura nule kā pieprasīja Veselības ministra Daniela Pavļuta demisiju, jau vairākus mēnešus ir ierauta iekšējās nesaskaņās, kurām pat pamatu ir organziācijas vadītājas Ilzes Aizsilnieces publiskie izteikumi par vakcīnām un sejas aizsargmasku valkāšanu.

Trešdien sarunā ar TV3 LĀB viceprezidents anesteziologs Roberts Fūrmanis paziņoja, ka Aizsilniecei būtu jāatkāpjas no amata.

Ceturtdien, komentējot Rāceņa lēmumu, Fūrmanis "Twitter" rakstīja: "Šī ziņa mani nepārsteidz. Ņemot vērā notikumus LĀB, loģisks LJĀA un Kārļa Rāceņa solis."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!