Foto: LETA
Zemās vakcinācijas pret Covid-19 aptveres dēļ arī turpmāk jārēķinās ar ierobežojumiem, otrdien pēc valdības sēdes atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš uzsvēra, ka, ievērojot mājsēdes laikā ieviestos noteikumus, sabiedrība ir spējusi panākt mērķi – salauzt saslimstības ar Covid-19 pieauguma līkni, vienlaikus šajā laikā aizvien vairāk cilvēku devās vakcinēties pret Covid-19.

Kariņš informēja, ka Ministru kabinets otrdien pieņēma konsekventu lēmumu sākot ar 15. novembri iziet no stingras mājsēdes, dzīvei atgriežoties epidemioloģiski drošajā jeb "zaļajā režīmā", kad pakalpojumi pamatā pieejami personām ar Covid-19 sertifikātu, turpretī paredzot daudz stingrākus ierobežojumus pret Covid-19 nevakcinētajiem.

Ministru prezidents pateicās visiem, kas ievēroja un turpina ievērot mājsēdes ierobežojumus, jo tam ir pozitīva ietekme uz epidemioloģisko situāciju. "Mēs vēl neesam īstā brīvībā, jo joprojām ir daudz nevakcinēto, tāpēc paredzamā nākotnē būs nepieciešami ierobežojumi, kas pamatā mērķēti uz nevakcinētajiem," teica premjers.

Kariņš uzsvēra, ka nākamnedēļ, kad Latvijā vairs nebūs spēkā mājsēde, lielākais izaicinājums joprojām būs vakcinācijas aptveres veicināšana, sevišķi vecāka gada gājuma iedzīvotāju grupā.

Tāpat premjers atzina, ka gadījumā, ja epidemioloģiskā situācija mainīsies uz slikto pusi, tad valdība reaģēs.

"Lai arī nākamnedēļ iziesim no mājsēdes, tas nenozīmē, ka pandēmija ir beigusies un bīstamības nav arī vakcinētajiem," sacīja Kariņš, aicinot sabiedrību rīkoties apdomīgi un apsvērt nepieciešamību socializēties.

Jau ziņots, ka Ministru kabinets otrdien vienojās par epidemioloģiskās drošības pasākumiem pēc patlaban spēkā esošās mājsēdes, tādējādi no nākamās pirmdienas, 15. novembra, visas darbības klātienē varēs notikt epidemioloģiski drošajā jeb "zaļajā režīmā", kad pakalpojumus pamatā varēs saņemt personas ar sertifikātu, kas apliecina vakcinācijas pret Covid-19 vai šīs slimības pārslimošanas faktu.

Vienlaikus iedzīvotājiem tiks nodrošināti kritiski nepieciešamie pakalpojumi, kuru saņemšanai nebūs jāuzrāda Covid-19 sertifikāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!