Foto: F64

Svētdien ugunsgrēkos Rīgā cieta divi cilvēki, bet viens no ugunsnelaimes tika izglābts, portālu “Delfi” informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Svētdien pulksten 13.41 VUGD saņēma izsaukumu uz Tallinas ielu Rīgā, kur piecstāvu mājas dzīvoklī dega televizors un sadzīves priekšmeti 20 kvadrātmetru platībā.

No ēkas evakuējās divi cilvēki, kuri bija cietuši un tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Pulksten 16.28 ugunsgrēks likvidēts. Mājoklī, kur notika ugunsnelaime, dūmu detektors nebija uzstādīts.

Pulksten 12.31 ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Augusta Deglava ielu Rīgā, kur divstāvu mājas pirmā stāva dzīvoklī uz ieslēgtas elektriskās plīts dega ēdiens 0,2 kvadrātmetru platībā.

Glābēji pamodināja un izveda no piedūmotā dzīvokļa vienu cilvēku. Pulksten 13.00 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza. Dūmu detektors mājoklī nebija uzstādīts.

VUGD atgādina, ka visos mājokļos – gan dzīvokļos, gan privātmājās obligāti ir jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājas papildus jānodrošina ar ugunsdzēsības aparātu.

Sestdien pulksten 13.18 tika saņemts izsaukums uz Eduarda Smiļģa ielu Rīgā, kur no piecstāvu mājas ceturtā stāva dzīvokļa loga cēlās dūmi. Notikuma vietā dzīvoklī dega dīvāns trīs kvadrātmetru platībā. No piedūmotā dzīvokļa tika izglābts viens cilvēks.

Pulksten 15.21 ugunsgrēks likvidēts. Ugunsgrēks iespējamais izcelšanās iemesls saistīts ar neuzmanīgu rīcību ar uguni – smēķēšanu telpās. Dūmu detektors mājoklī nebija uzstādīts.

Tāpat sestdien Aizkraukles novada Aizkraukles pagastā no Daugavas izcelts bojāgājis cilvēks un nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Nedēļas nogalē VUGD saņēma 92 izsaukumus – 27 uz ugunsgrēku dzēšanu, no kuriem viens bija meža ugunsgrēks, 43 uz glābšanas darbiem, bet 22 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!