Foto: DELFI

Valsts policijas (VP) Liepājas iecirknī sākts kriminālprocess par, iespējams, viltotu Covid-19 sertifikātu, otrdien vēsta Latvijas Televīzija (LTV), norādot, ka šādu atbildi sniegusi VP Kurzemes reģiona pārvalde uz jautājumu par kāda Liepājā praktizējoša ģimenes ārsta nāvi pirms divām dienām.

Kā ziņots, Liepājas slimnīcā no Covid-19 miris Liepājas ģimenes ārsts Igors Stoma, apstiprināja Liepājas reģionālās slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Indra Grase.

LTV vēsta, ka slimnīcā komentārus par mirušo ģimenes ārstu nesniedz, vien nosauc nāves cēloni, sakot, ka "dakteris zaudējis cīņu ar Covid-19". Slimnīca izsaka līdzjūtību tuviniekiem.

Slimnīcā uzsvērts, ka mirušajam bijis Covid-19 sertifikāts, taču, pēc neoficiālas informācijas, kādam radušās aizdomas par tā īstumu.

Uz "TV Kurzeme" jautājumu, vai saistībā ar šo gadījumu saņemts kāds iesniegums, VP atzinusi, ka jau 11. novembrī VP ar aizdomām par sertifikāta patiesumu vērsušies Liepājas medicīnas iestādes darbinieki. Sākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana.

Savukārt 28. oktobrī saņemta informācija no medicīnas iestādes par vēl kādu cilvēku, kurš ievietots slimnīcā un uzrādījis sertifikātu ar iespējamām viltojuma pazīmēm. Arī šajā procesā izmeklēšana vēl turpinās.

Latvijā sākti 37 kriminālprocesi par iespējamu sertifikātu viltošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!