Foto: LETA
Valdība otrdien, 7. decembrī, lēma mīkstināt atsevišķus epidemioloģiskās drošības pasākumus, tostarp atļaujot saimnieciskos pakalpojumus sniegt un publiskus pasākumus rīkot līdz pulksten 23. Preses konferencei pēc Ministru kabineta sēdes varēja sekot līdzi portālā "Delfi".

Preses konferencē piedalījās: Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP), Slimību profilakses un kontroles centra Infekcijas slimību riska analīzes un profilakses departamenta direktors Jurijs Perevoščikovs un Valsts kancelejas direktors, Starpinstitūciju darbības koordinācijas grupas vadītājs Jānis Citskovskis.

Ministru kabinets otrdien atbalstīja izmaiņas rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu, paredzot mīkstināt tos pasākumus, kas varētu radīt mazāku risku sabiedrības veselībai.

No valdības lemtā izriet, ka turpmāk tiks pagarināts darba laiks saimniecisko pakalpojumu sniegšanai un pasākumu norisei līdz pulksten 23. Līdz šim šos pakalpojumus varēja sniegt līdz pulksten 21.

Valdība arī atbalstīja priekšlikumu palielināt cilvēku skaitu sabiedriskās ēdināšanas vietās līdz desmit, lai dotu iespēju lielām mājsaimniecībām – ar četriem pieaugušajiem un sešiem bērniem – izvietoties pie viena galdiņa.

Tāpat līdz 15. decembrim vakcināciju pret Covid-19 pabeigušie, bet sertifikātu vēl neieguvušie, drīkstēs strādāt klātienē, uzrādot negatīvu Covid-19 testu, paredz valdībā pieņemtie grozījumi rīkojumā par ārkārtējās situācijas izsludināšanu.

Tāpat otrdienas valdības sēdē ministri aktualizēja jautājumu par nepieciešamību savlaicīgi izstrādāt regulējumu ar epidemioloģiskās drošības pasākumiem pēc 11. janvāra jeb ārkārtējās situācijas beigām. Tāpēc Operatīvās vadības grupa līdz nākamajai nedēļai izstrādās scenārijus dzīvei pēc 11. janvāra, kad beigsies patlaban izsludinātās ārkārtējās situācijas termiņš.

Ministru kabinets arī apstiprināja grozījumus atbalsta programmā Covid-19 krīzes skartajiem tirdzniecības un sporta centriem, kā arī kultūras, atpūtas un izklaides vietām, palielinot atbalsta slieksni saistīto uzņēmumu grupai, kā arī precizējot atbalsta apmēru. Tāpat apstiprināti grozījumi apgrozāmo līdzekļu grantu un algu subsīdiju programmās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!