Foto: Valsts kanceleja

Jāpārskata pilnīgi visi ierobežojumi un jāpielāgo reālajām vajadzībām, otrdien, 1. februārī, preses konferencē atzina Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš stāstīja, ka otrdien valdībā notika dzīvas diskusijas un domu apmaiņa par turpmākajiem soļiem epidemioloģiskās drošības pasākumu noteikšanā.

Kariņš uzsvēra, ka Covid-19 omikrona paveids ir mainījis epidemioloģisko situāciju, jo ir mainījusies saikne starp saslimstību ar Covid-19 un hospitalizāciju.

Attiecīgi Ministru prezidents pauda pārliecību, ka ir jāpārskata visi līdz šim pieņemtie epidemioloģiskās drošības noteikumi un jāpielāgo reālajām vajadzībām, jo tās ir mainījušās.

"Jāanalizē ir viss, ņemot vērā, ka saslimstība un hospitalizācija vairs neiet roku rokā," pamatoja premjers.

Jau vēstīts, ka otrdien, 1. februārī, valdības sēdē Jaunās konservatīvās partijas ministri rosināja diskutēt par atsevišķu epidemioloģiskās drošības pasākumu pārskatīšanu ātrāk par 1. martu, tomēr pārējie valdības pārstāvji šajā diskusijā neiesaistījās, mudinot nesasteigt lēmumus.

Jau vēstīts, ka šā gada 28. februārī beigsies ar Covid-19 izplatības ierobežošanu ieviestā ārkārtējā situācija, bet līdz tam vēl tiek meklēti risinājumi ierobežojumu atcelšanai vai mīkstināšanai. Latvija arī mēģinās saskaņot Covid-19 ierobežojumus ar Lietuvu un Igauniju, pirmdien, 31. janvārī, pēc koalīcijas partneru sadarbības sanāksmes preses konferencē pavēstīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!