Foto: F64

Politiskā partija "Par cilvēcīgu Latviju " (PCL) un Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partija (LSDSP) vienojušās kopējam startam 14. Saeimas vēlēšanās.

Tādējādi ir nodibināta politisko partiju apvienība "Apvienība Latvijai", par kuru plašāk ir plānots stāstīt šā gada 29. aprīlī.

Kā ziņo apvienības valde, politiskās partijas PCL rindās ir vairāk nekā 650 biedru. LSDSP rindās – vairāk nekā 550 biedru. Apvienība plāno startēt visos vēlēšanu apgabalos.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka Politiskā partija "Par cilvēcīgu Latviju" agrāk bija zināma kā "KPV LV". Šogad tā nesaņem paredzēto valsts finansējumu 646 303 eiro apmērā, jo tā 2020. gadā pretlikumīgi izmantojusi tai piešķirto valsts budžeta finansējumu vairāk nekā 30 000 eiro apmērā, lēma Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB). Tā apkopotie dati rāda, ka "Par cilvēcīgu Latviju" no valsts budžeta iepriekš saņēmusi 1 372 125 eiro.

14. Saeimas vēlēšanas ir plānotas šā gada 1. oktobrī. Deputātu kandidātu sarakstu iesniegšana Saeimas vēlēšanās notiek no 80. līdz 60.dienai pirms vēlēšanu dienas, 14.Saeimas vēlēšanās tas būs no 13. jūlija līdz 2. augustam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!