Foto: Valsts kanceleja

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) atbalsta partiju apvienības "Attīstībai/Par" virzīto iekšlietu ministra amata kandidātu Kristapu Eklonu, portālu "Delfi" informēja premjera birojā.

Eklons patlaban ir Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta priekšnieka vietnieks, ģenerālis. Viņa pašreizējās pārvaldības jomas ir operatīvā pārvalde, tehniskā pārvalde, iepirkumu un nodrošinājuma pārvalde.

Tikšanās laikā Kariņš ar Eklonu pārrunāja iekšlietu sistēmas galvenās prioritātes un būtiskākos uzdevumus iekšlietu ministrijā.

Ministru prezidents ir gatavs virzīt Eklonu apstiprināšanai Saeimā.

Jau ziņots, ka iepriekš valdošajā koalīcijā ietilpstošā Nacionālā apvienība (NA) pieprasīja iekšlietu ministres Mrijas Golubevas (AP) demisiju saistībā ar policijas darbu Uzvaras parkā 9. un 10. maijā. NA draudēja, ka gadījumā, ja Golubeva paliks amatā, apvienības ministri pametīs valdību.

Golubeva paziņoja, ka ir zaudējusi premjera uzticību, tāpēc pati atkāpās no amata un pagājušajā nedēļā Saeima atjaunoja Golubevas deputāta mandātu.

Savukārt Kariņš NA veiktās "šantāžas mēģinājuma" dēļ pieprasīja amatu atstāt arī ekonomikas ministram Jānim Vitenbergam (NA). NA ekonomikas ministra amatam virzīs Ekonomikas ministrijas parlamentāro sekretāri Ilzi Indriksoni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!