Negaidīta tikšanās Rīgas centrā, pirmdien, 23. maijā, notikusi starp "Delfi" lasītāju Māri un vienu no Latvijas plēsējiem – meža caunu. "Izskatījās samulsis, it kā gribēja ko prasīt vai kā," īso redzēšanos portālam raksturoja Māris.

Meža caunas gaitas aculiecinieks iemūžināja Krišjāņa Barona un Martas ielas stūrī. Dzīvnieks devies tālāk, iemūkot Barona ielas pagalma stāvvietā.

Rīgas Zooloģiskā dārza runas vīrs Māris Lielkalns portālam "Delfi" teic, ka, spriežot pēc video, plēsējs nepavisam neizskatās samulsis. Drīzāk, dzīvnieks ir lietišķs. Tas saprot un zina, ko darīt. Acīmredzami devies barības meklējumos, kad apkārtnē ir tukšs un kluss.

"Acīmredzot dzīvnieks dzīvo turpat kaut kur tuvumā esošajos parkos. Turpat netālu ir Ziedoņdārzs, Skonto stadions, Vērmaņdārzs, Esplanāde," pieļauj Lielkalns. Tiesa gan, vienlaikus arī atzīst, ka līdz šim nav ziņots par Rīgas centrā sastaptām meža caunām.

Pilsētā caunu barība ir cilvēku pārtikas paliekas, mazie grauzēji. Bijuši ziņojumi arī par gadījumiem, kad caunas sagrauzušas ādas sēdekļus automašīnās. Caunas mēdzot grauzt arī auto aizdedzes sveču vadus.

"Dzīvnieks izskatās labā kondīcijā. Ir omulīgs. Viena lieta, kas ir jāatceras, – nevajag čomoties ar caunām. Nevajag stiept roku un barot, jo zvērs to var uztvert kā uzbrukumu un caunas kodiens ir tiešām pabriesmīgs," aicina Lielkalns.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!