Foto: DELFI

Īsi pēc tam, kad Latvijas Saeima ceturtdien atzina Krieviju par terorismu atbalstošu valsti, Saeimas mājaslapa piedzīvoja kiberuzbrukumu, kas uz neilgu laiku neļāva tai piekļūt, portālam "Delfi" apliecināja Saeimā.

Atsevišķos "Telegram" kanālos lasāms, ka atbildību par šo uzbrukumu atbildību uzņēmusies decentralizētā Krievijas hakeru apvienība "Killnet", kas jau agrāk vērsusi uzbrukumus pret dažādām Latvijā reģistrētām mājaslapām.

Saeimā portālam "Delfi" uzsvēra, ka Saeimas IT infrastruktūra ir pielāgota šādām situācijām, lai pēc iespējas operatīvi varētu novērst uzbrukuma sekas.

Konkrētajā uzbrukumā tika izmantota DDoS jeb izkliedētā pakalpojuma atteikuma tipa metode, proti, mājaslapai tika nosūtīti tūkstošiem pieprasījumu, kas īslaicīgi paralizēja servera darbību.

Jāatzīmē, ka pēdējo mēnešu laikā Latvijā būtiski pieaudzis kiberuzbrukumu skaits, iepriekš atzinis "Cert.lv".

Jau vēstīts, ka Saeima ceturtdien, 11. augustā, pieņēma paziņojumu par Krievijas mērķtiecīgiem militārajiem uzbrukumiem Ukrainas civiliedzīvotājiem un sabiedriskajai telpai, kurā Krievijas īstenotā vardarbība pret civiliedzīvotājiem atzīta par terorismu un Krievija – par terorismu atbalstošu valsti.

Par šo ziņojumu balsoja 67 deputāti, bet nebalsoja 16.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!