Foto: F64

Sestdienas pievakarē ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Olaini, kur no četrstāvu dzīvojamās mājas logiem nāca melni dūmi. Ugunsgrēkā bojā gājis viens cilvēks, portāls "Delfi" uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Glābēji konstatēja, ka ēkas trešā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas. Degošajā dzīvoklī atrasts bojāgājušais. No dzīvojamās mājas ugunsdzēsēji evakuēja 18 cilvēkus, kā arī vairākus mājdzīvniekus. Dzīvoklī, kurā izcēlās ugunsgrēks, ugunsdzēsēji nedzirdēja skanam dūmu detektora brīdinošo signālu. Pulksten 20.16 darbs notikuma vietā noslēdzies.

Tāpat sestdien glābēji steidzās uz Saulkalnes ielu Rīgā, kur četrstāvu sabiedriskā ēkā izcēlies ugunsgrēks. Notikuma vietā konstatēts, ka deg ēkas pagraba durvis un krēsls. Pirms VUGD ierašanās evakuējās pieci cilvēki.

Vakarpusē Valmieras novada Kauguru pagastā no ezera izcelts bojāgājušais, kurš nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Svētdien VUGD saņēma informāciju, ka Talsu novada Rojas pagastā divi cilvēki ir apmaldījušies mežā. Tā kā cilvēkiem bija līdzi uzlādēts mobilais telefons un glābēji saņēma cilvēku aptuveno atrašanās vietu, viņi ieslēdza autocisternas skaņas signālu un devās cilvēku atrašanās vietas virzienā. Pēc neilga laika cilvēki atrasti un izvesti no meža.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 135 izsaukumus – 35 uz ugunsgrēku dzēšanu, no tiem vienu uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 67 uz glābšanas darbiem, bet 33 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!