Foto: LETA
Atbilstoši Valsts prezidenta Egila Levita aicinājumam, partiju apvienība "Jaunā vienotība" (JV) šonedēļ turpinās padziļinātas sarunas par valdības uzdevumiem un darba prioritātēm nākamajiem četriem gadiem, portālu "Delfi" informēja JV birojā.

Otrdien, 11. oktobrī, plānota JV tikšanās ar partiju "Progresīvie", trešdien, 12. oktobrī, JV tiksies ar Apvienoto sarakstu, bet ceturtdien – ar Nacionālo apvienību.

JV valdes priekšsēdētājs, premjers Krišjānis Kariņš paziņojuma medijiem atzīst, ka otrajā politisko konsultāciju kārtā uzdevums ir rast vienotu izpratni par būtiskākajiem darbiem un darbības principiem, kas liekami nākamās valdības pamatos, lai tā stabili varētu strādāt visu 14. Saeimas pilnvaru laiku.

"JV par prioritāru uzskata Latvijas ekonomikas attīstību, valsts iekšējās un ārējās drošības stiprināšanu, izglītības reformu un tiesiskumu plašā izpratnē – no demokrātijas stiprināšanas līdz tiesu varas neatkarībai un labākas valsts pārvaldības jautājumiem," pauda Kariņš.

Jau vēstīts, ka Valsts prezidents Egils Levits pirmdien, 11. oktobrī, aicinājis Krišjāni Kariņu (JV) turpināt padziļinātas sarunas ar potenciālajiem koalīcijas partneriem un nākamnedēļ atkārtoti ziņot prezidentam par koalīcijas izveides sarunu gaitu.

"Valdībai un koalīcijai ir jābūt vērstai uz tiesiskuma stiprināšanu, ekonomikas attīstību un labu pārvaldību. [Koalīcijā] nedrīkst pieļaut savtīgas ietekmes, tādēļ nepieciešamas padziļinātas sarunas par atsevišķām jomām.

Levits vēlas, lai iespējamie koalīcijas partneri koncentrējas uz lietišķām, konkrētām diskusijām par vairākām jomām un tad "redzēs, ar cik partneriem var sanākt kopējā bāze".

Jau vēstīts, ka pēc 14. Saeimas vēlēšanām Levits uzticēja Kariņam veidot nākamo Ministru kabinetu.

Patlaban norit sarunas par iespējamo nākamo koalīciju. "Jaunā vienotība" (JV) koalīcijā vēlas redzēt četras partijas – JV, Apvienoto sarakstu (AS), Nacionālo apvienību (NA) un "Progresīvos", tomēr AS un NA nevēlas koalīcijā redzēt "Progresīvos".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!