Foto: DELFI

Speciālisti iesaka gados vecākus cilvēkus, grūtnieces, bērnus un citas riska grupas neatlikt vakcināciju pret gripu, taču šoruden pieprasījums pēc šīs potes pārsniedzis piedāvājumu, sestdien, 19. novembrī, ziņoja Latvijas Televīzija (LTV).

Šobrīd valsts pasūtīto gripas vakcināciju skaits krietni pārsniedz piedāvājumu. Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) pārstāve Ilze Arāja LTV norādīja, ka šobrīd tiek meklētas papildu iespējas, kā iegūt valsts apmaksātās vakcīnas

Valsts apmaksātu gripas vakcīnu šogad var saņemt ārstniecības personas, sociālo aprūpes centru darbinieki un klienti, personas vecumā no 65 gadiem, cilvēki ar hroniskām slimībām, grūtnieces, zīdaiņi, kā arī citi.

Sākot no pirmdienas, 21. novembra, bezmaksas vakcīnu varēs saņemt arī personas vecumā no 50 gadiem, kā arī bērni līdz 17 gadiem.

Šoruden interese par pret-gripas vakcīnu bijusi liela. Līdz novembra sākumam šo poti saņēmuši gandrīz 63 000 cilvēku. SPKC speciālisti iesaka vakcināciju neatlikt. Līdz šim gripas izplatība Latvijā saglabājas zema, taču tā, visticamāk, pieaugs, vēstīja LTV.

Jau ziņots, ka vakcinācijai var pieteikties pie sava ģimenes ārsta, ārstniecības iestādēs, vakcinācijas kabinetos vai portālā "manavakcina.lv". Vakcinēties pret sezonālo gripu var vienlaikus ar vakcīnu pret Covid-19.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!