Foto: LETA
Tiek prognozēts, ka pirmdien, 12. decembrī, dienas laikā gaidāma atkala jeb sasalstošs lietus, tādēļ visiem satiksmes dalībniekiem būtu jābūt piesardzīgiem, portālu "Delfi" informēja Rīgas domē.

Ledus kārta uz ietvēm un brauktuvēm veidojas strauji, un, turpinoties lietum, arvien no jauna. Iedzīvotājiem atkalas laikā būtu jārēķinās, ka ietves un brauktuves būs slidenas, skaidro domē.

Arī "Rīgas satiksme" savā "Twitter" kontā izplatījusi paziņojumu, ka šobrīd autobusi brauc ar aptuveni 40 minūšu kavējumu, savukārt trolejbusi – 30 minūšu kavējumu. Arī 1. un 5. tramvajs, pēc uzņēmuma informācijas, kavējas par aptuveni 40 minūtēm.

Pirmdien Kronvalda bulvārī pie Eksporta ielas uz 5. tramvaja sliedēm arī avarējusi smagā kravas automašīna. Līdz ar to, kā norāda "Rīgas satiksmē", patlaban 5. maršruta tramvaji kustības virzienā uz Mīlgrāvi kursē līdz Ausekļa ielu, savukārt virzienā uz Ilģuciemu kustība ir apturēta.

Sākoties snigšanai, uzņēmums aicinām pasažierus sekot līdzi kopējai situācijai un pēc iespējas ieplānot papildu laiku braucienam.

Domē norāda, ka ielu un ietvju uzturētāji ir gatavi veikt brauktuvju un ietvju kopšanas darbus, atbilstoši laikapstākļiem. No šī gada izmaiņas teritoriju uzturēšanas noteikumos Rīgā ļauj atkalas laikā ietvju kaisīšanai izmantot tīru sāli, lai uz ietvēm iedzīvotājiem būtu drošāk pārvietoties.

Tāpat domē atgādina, ka 12. un 13. decembrī autovadītāji sabiedriskajā transportā var braukt bez maksas, kontrolieriem uzrādot automašīnas reģistrācijas apliecību. Šo iespēju var izmantot jebkura pilngadīga persona, autovadītāja apliecībai nav obligāti jābūt līdzi.

Šoziem Rīgas vēsturiskajā centrā un tā aizsargjoslā (RVC) ietvju kopšanas darbus nodrošina pašvaldība. Pārējā pilsētā ietvju kopšana tāpat kā iepriekš jānodrošina piegulošo teritoriju saimniekiem.

Pašvaldības mājaslapā iespējams pārliecināties, kurām ielām piegulošās ietves atrodas RVC zonā.

Iedzīvotāji, kuru nekustamajiem īpašumiem piegulst ietves, var saņemt 50 kilogramus bezmaksas smilts ietvju kaisīšanai. Tas attiecas arī uz iedzīvotājiem, kuru īpašumi atrodas RVC. Rīgas domes Teritorijas labiekārtošanas pārvalde šobrīd ir nodrošinājusies ar 1200 tonnām kaisāmā materiāla.

Kā ziņots, pirmdien bieza mākoņu sega pilnībā aizklās debesis. Pēc nakts turpinās ilgstoši snigt un puteņot, rietumos snigs stiprāk, tur sniega sega pieaugs par 10-14 centimetriem.

Ceļi būs slideni un uz tiem veidosies sniega sanesumi, redzamība pasliktināta. Pūtīs mērens ziemeļaustrumu, ziemeļu vējš, kas piekrastē būs brāzmaināks, bet pēcpusdienā vēja ātrums pakāpeniski mazināsies.

Maksimālā gaisa temperatūra saglabāsies -1...-6 grādi, vien Kurzemē piekrastē termometra stabiņš pieturēsies ap 0 grādu atzīmi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!