Foto: F64

Rīgas pašvaldībā veido jaunu platformu iedzīvotāju līdzdalības veicināšanai, kas šobrīd sākusi darboties izmēģinājuma režīmā, portālu "Delfi" informēja Rīgas domē.

Jaunā platforma "iesaisties.riga.lv" ir paredzēta, lai veicinātu iedzīvotāju līdzdalību pašvaldības norisēs un paplašinātu iespējas dažādos veidos izteikt savu viedokli. Lai reģistrētos tajā un sāktu to lietot, nepieciešama e-pasta adrese. Tāpat pieslēgties iespējams ar sociālā tīkla "Facebook" kontu.

Iedzīvotājiem izmēģinājuma režīmā šobrīd iespējams piedalīties divās līdzdalības aktivitātēs: aizpildīt aptauju par iesaisti savas apkaimes norisēs un piedalīties Rīgas sajūtu kartēšanā.

Kartēšanai ir paredzēti četri posmi, kuros iedzīvotājiem kartē būs jānorāda sava mīļākā vieta Rīgā, nepatīkamākā vieta Rīgā, vieta, kur visvairāk nepieciešami uzlabojumi, un vieta, ar kuru Rīgā var lepoties.

Par katra jauna posma sākumu reģistrētie lietotāji saņems informāciju savā e-pastā. Pirmo divu aktivitāšu rezultātus apkopos un par tiem ziņos Rīgas pilsētas Apkaimju iedzīvotāju centrs.

Izvērtējot platformas darbību, paredzēts to attīstīt, piedāvājot rīdziniekiem plašākas iesaistes iespējas.

Vietne "iesaisties.riga.lv" ir veidota uz starptautiskās platformas "Citizen Lab" bāzes, pielāgojot to Rīgas pašvaldības vajadzībām. Tā kā platforma darbojas testa režīmā, ja iedzīvotāji pamana kļūdas vai saskaras ar tehniskiem sarežģījumiem, par to būtu jāziņo, rakstot uz e-pastu "iesaisties@riga.lv".

Kā ziņots, Rīgas dome 14. decembrī lēma no 2023. gada paplašināt apkaimju biedrībām pieejamā finansiālā atbalsta klāstu. Turpmāk biedrības ar vismaz 35 biedriem, kuras jau iepriekš saņēmušas pašvaldības atbalstu, reizi gadā varēs pieteikties atbalstam 3000 eiro apmērā.

Galvaspilsētas apkaimju attīstības biedrībām kopš 2021. gada reizi gadā iespējams pieteikties pašvaldības atbalstam līdz 1000 eiro. Rīgas dome lēma no 2023. gada apkaimju biedrībām, kurās ir vismaz 35 reģistrēti biedri un kuras jau iepriekš sekmīgi un mērķtiecīgi izmantojušas pašvaldības sniegto atbalstu, piedāvāt finansējumu 3000 eiro apmērā.

Atbalsts paredzēts biedrību attīstībai, kapacitātes stiprināšanai un sadarbības veicināšanai sabiedrības iesaistes jautājumos. Īpaši nozīmīga ir sadarbības stiprināšana starp pašvaldību un biedrībām, kas sekmē uz sabiedrības interesēm orientētu pārvaldību un kopēju izpratni pilsētai nozīmīgos jautājumos, uzskata domē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!