Foto: LETA

Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) otrās valdības rīcības plāns varētu tapt līdz aprīlim, ceturtdien, 5. janvārī, valdības un sociālo partneru veidojošajā Nacionālajā trīspusējās sadarbības padomes sēdē pauda Pārresoru koordinācijas centra (PKC) vadītājs Pēteris Vilks.

Ministru kabineta rīcības plānā ir ietverti konkrēti darbi, kas kā mērķi iezīmēti valdības deklarācijā. Valdības rīcības plāns ietver ne tikai konkrētus darbus, bet arī to izpildes termiņus un atbildīgos par konkrētā darba izpildi.

Sēdes sākumā Kariņš informēja, ka patlaban ir sācies darbs pie Ministru kabineta rīcības plāna izstrādes un ministrijas jau aicinājušas partnerus iesniegt savus priekšlikumus valdības rīcības plāna tekstam.

Pēc viņa teiktā, ministrijas saņēmušas priekšlikumu "gūzmu", tāpēc Kariņš rosināja ministriju un partneru diskusijas par valdības rīcības plānu diskutēt pēc tam, kad tiks sagatavots plāna melnraksts. Kariņš paskaidroja, ka viņa priekšlikums paredz, nevis ministrijām un partneriem kopīgi rakstīt rīcības plānu, bet gan izvērtēšanai sociālajiem partneriem tiktu nodots ministriju izstrādāts plāna melnraksts.

Veselības ministre Līga Meņģelsone (AS) tomēr mudināja Ministru kabineta rīcības plāna melnraksta izstrādē iesaistīt arī sociālos partnerus, jo tā būtu labāk, nekā gaidīt plāna starprezultātu.

PKC vadītājs uzsvēra, ka valdības rīcības plāna izstrāde nav ātrs process, un atgādināja, ka arī iepriekšējās valdības rīcības plāns tapa četrus mēnešus.

Vilks informēja, ka valdības rīcības plāna melnraksts varētu būt pieejams februāra sākumā, kam sekos ministru sarunas, bet marta pirmajā pusē plāna melnraksts tiktu apspriests ar sociālajiem partneriem. Viņš prognozēja, ka valdībā rīcības plāns varētu nonākt aprīļa sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!