Foto: LETA

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) frakcijas deputāti rosina saglabāt pasi kā primāro personu apliecinošos dokumentu, atsakoties no ID kartes.

Politiskais spēks izstrādājis grozījumus Personu apliecinošu dokumentu likumā, ar kuriem rosināts no regulējuma dzēst prasību, ka ar 2023. gada 1. maiju ID karte ir primārais dokuments.

ZZS norāda, ka pieņemtais lēmums, ka ar 2023. gada 1. maiju ID karte ir primārais dokuments, uzskatāms par sasteigtu, ko apliecina valsts iestāžu nespēja tikt galā ar radušos situāciju.

"Rezultātā ir nebeidzamas rindas Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) nodaļās, iedzīvotāju neapmierinātība, kā arī papildus valsts resursu izlietojums," secina ZZS.

Politiskais spēks uzskata, ka likumprojekta pieņemšanas gadījumā, zudīs nepieciešamība iedzīvotājiem, kuriem ir Latvijas pase, obligāti izņemt arī ID karti, tādējādi mazinot rindas. Tas, savukārt, atvieglošot iedzīvotājiem saņemt pakalpojumus, kuriem ir reāla nepieciešamība, piemēram, personu apliecinošo dokumentu atjaunošanu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!