Foto: Shutterstock

Senāta Administratīvo lietu departaments atstājis negrozītu lēmumu "Interpola" meklēšanā izsludināta Krievijas un Dominikānas dubultpilsoņa strīdā ar Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldi (PMLP) par Latvijas izdoto izbraukšanas rīkojumu no Eiropas Savienības (ES). Tiesa iepriekš noraidīja viņa lūgumu pēc pagaidu aizsardzības – lēmuma apturēšanas, un šis lēmums tika apstrīdēts Senātā, "Delfi" uzzināja tiesā.

PMLP izbraukšanas rīkojumu no ES izdeva pērnā gada 28. jūlijā, jo personas uzturēšanās Latvijā tika atzīta par nelikumīgu – ārzemniekam nebija derīga dokumenta, kas ļautu uzturēties Latvijā. PMLP nodaļas izdoto izbraukšanas rīkojumu nemainīja arī pārvaldes priekšnieks, nosakot pieteicējam izceļošanas termiņu no ES – pērnā gada 25. septembri. Ārzemnieks tam nepiekrita un vērsās tiesā, prasot gan atcelt šo rīkojumu, gan lūdzot piemērot pagaidu aizsardzību – apturēt apstrīdētā PMLP lēmuma darbību

Administratīvā rajona tiesa 2022. gada 12. oktobrī lūgumu par pagaidu aizsardzību noraidīja, taču ārzemnieks to apstrīdēja Senātā minot gan bažas par iespējamo izdošanu Krievijai, gan vienīgi formālo saikni ar Dominikānu un izvērsti paskaidrojot, kāpēc viņam neesot izdevies saņemt uzturēšanās atļauju Latvijā. 

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!