Foto: Shutterstock

"Apvienotais saraksts" (AS) pirmdien, 17. aprīlī, valdību veidojošo partiju sadarbības sanāksmē aicinās apspriest iespējamos risinājumus pedagogu prasībām un aktualizēs jautājuma iekļaušanu valdības darba kārtībā jau nākamnedēļ.

AS portālu "Delfi" informēja, ka pedagogu prasības ir pamatotas un tās nevar atstāt bez ievērības.

Plānots, ka pirmdien AS deputāti tiksies ar Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) priekšsēdētāju Ingu Vanagu, lai apspriestu situācijas risinājumus.

"Situācija ir satraucoša. Ir jāizskata visas iespējas, lai rastu risinājumu un novērstu izglītības darbinieku streiku," atzina AS frakcijas vadītājs Edgars Tavars.

Savukārt Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājas biedrs Česlavs Batņa (AS) norādīja, ka pedagogu prasības ir pamatotas.

"Joprojām nav izpildīta panāktā vienošanās par pedagogu darba samaksas pieauguma grafiku trim gadiem," sacīja deputāts.

Tikmēr Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) mikroblogošanas vietnē "twitter" vēsta, ka viņš ļoti labi izprot pedagogu neapmierinātību.

Tāpat premjers pauž, ka skolu tīkls un mācību procesa jautājumi ir jāsakārto, tam jāiet roku rokā ar pedagogu atalgojuma pieaugumu.

Vienlaikus viņš norāda, ka šodien bijusi laba tikšanās ar izglītības un zinātnes ministri Andu Čakšu (JV) un Finanšu ministriju, kuras laikā runāts par pedagogu algu grafiku.

"Risinājums top!" uzsver Kariņš.

Jau vēstīts, ka LIZDA padome nolēmusi 24. aprīlī rīkot protesta akciju, kā arī sākt trīs dienu visas Latvijas pedagogu streiku.

Līdz šīs nedēļas sākumam protesta gājienam un trīs dienu streikam ir atsaukušies vairāk nekā 26 000 izglītības un medicīnas nozares darbinieku, tostarp pedagogi, tehniskie darbinieki, zinātnieki, mediķi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!