Foto: Shutterstock

Saeima ceturtdien, 18. maijā, kārtējo reizi noraidīja partijas "Progresīvie" priekšlikumu iekļaut nākamās parlamenta sēdes dienaskārtībā uzdevumu Ministru kabinetam nekavējoties virzīt Saeimai ratifikācijai Eiropas Padomes Konvenciju par vardarbības pret sievietēm un vardarbības ģimenē novēršanu un apkarošanu jeb tā dēvēto Stambulas konvenciju.

"Progresīvie" minēto jautājumu virzīja jau 27. aprīļa sēdē, un arī toreiz šim priekšlikumam pietrūka nepieciešamo balsu. Tā kā atsevišķiem deputātiem bija iebildes pret šī jautājuma iekļaušanu ceturtdienas, 18. maija,  Saeimas sēdes darba kārtībā, parlamentārieši lēma par jautājuma iekļaušanu nākamās Saeimas sēdes dienaskārtībā.

Pret "Progresīvo" izstrādāto uzdevumu valdībai iestājās opozīcijas deputāts Ainārs Šlesers (LPV), kurš pauda pārliecību, ka Latvijas likumi pret vardarbību ir gana labi, tomēr runa ir par to piemērošanu.

Politiķis uzsvēra, ka viņa politiskais spēks "Latvijas pirmajā vietā" (LPV) ir par Stambulas konvencijā minēto par vardarbības izskaušanu, tomēr LPV "nepatīk definīcija, kas ir sieviete un kas ir vīrietis".

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!