Foto: LETA

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) aizvadītajā diennaktī saņēma 63 izsaukumus – 38 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā sešus uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu un desmit uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 20 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi.

Šonakt pulksten 03.11 VUGD saņēma izsaukumu uz Bauskas novada Vecsaules pagastu, kur dega divstāvu dzīvojamās mājas jumts 80 kvadrātmetru platībā, portāls "Delfi" uzzināja VUGD.

Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no mājas evakuējās septiņi cilvēki. Pulksten 06.05 ugunsgrēks tika likvidēts.

Pulksten 00.59 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Kuldīgas novada Pelču pagastu, kur ar atklātu liesmu dega vienstāva angāra iekšējā siena 50 kvadrātmetru platībā un jumts 50 kvadrātmetru platībā.

Ugunsdzēsēji glābēji no liesmām nosargāja angārā esošo skaidu kaudzi un iekārtas.

Šī paaugstinātās bīstamības ugunsgrēka dzēšanas darbi noslēdzās pulksten 03.48 un tajos piedalījās Kuldīgas, Skrundas un Alsungas ugunsdzēsēji glābēji.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega dzīvojamā māja, garāžas jumta konstrukcijas, vieglās automašīnas, kravas automašīnas piekabe, tualete, divos gadījumos bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, kaķu mājiņa, jaunaudze, purvs, niedres, koki, zaru kaudze, un astoņos gadījumos atkritumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!