Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Saņemtā trauksmes cēlēja ziņojuma sakarā veiktajā pārbaudē gūti fakti, kas apliecina, ka provizoriskie zaudējumi Rīgas pašvaldībai par pēdējos divos gados veikto ceļu uzturēšanu varētu būt septiņi miljoni eiro, Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas sēdē pauda Rīgas pilsētas izpilddirektora padomnieks Kristaps Kauliņš.

Jau ziņots, ka piektdien no amata uz laiku tika atstādinātas divas Rīgas domes Satiksmes departamenta amatpersonas. Par pārkāpumiem, kas ilguši no 2021. gada līdz šim brīdim, Rīgas domes vadībai ziņojis trauksmes cēlējs, un pārbaudē atklātas vairākas neizdarības.

Par ko pārkāpumi

Kā sēdē norādīja Finanšu departamenta direktors Uldis Rakstiņš, kas šonedēļ aizvieto izpilddirektoru Jāni Langi, kopš 2021. gada Rīgā ir veikti ceļu labošanas darbi, bet nav veikta uzskaite par to, cik daudz materiāla iztērēts kurā vietā, kā arī nav skaidra sistēma, kā var pārliecināties par veiktajiem būvdarbiem.

Pārbaudē, kas tika ierosināta pēc trauksmes cēlēja ziņojuma, tika norādīti konkrēti piemēri, kuros izdarītais darbu apjoms neatbilst parakstītajiem apjomiem, kas ļauj izdarīt secinājumu, ka kontroles sistēma nav bijusi precīza, norādīja Rakstiņš.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!