Foto: LETA

Otrdien, 4. jūlijā, pirms valdības sēdes sākuma Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) pateicās ārlietu ministram Edgaram Rinkēvičam par darbu un novēlēja veiksmi turpmākajās gaitās.

Otrdien Rinkēvičs piedalās savā pēdējā valdības sēdē ārlietu ministra amatā, jo 8. jūlijā viņš kļūs par Valsts prezidentu.

Kariņš uzsvēra, ka Rinkēviča darbs ārlietu ministra amatā kopš 2011. gada ir bijis nozīmīgs, veidojot valsts ārpolitiku, no sevišķi pēdējo gadu ģeopolitiskajos apstākļos.

"Edgars pēc nedaudz dienām kļūs par Valsts prezidentu un mēs kā kabinets zaudēsim svarīgu un zinīgu kolēģi," atzina premjers un novēlēja Rinkēvičam veiksmi turpmākajās dzīves un darba gaitās.

Savukārt Rinkēvičs jokoja par Ministru kabineta pamešanu, nosaucot dažas labas ziņas valdībai. Pirmā labā ziņa ir tāda, ka ministriem vairs nebūs jāklausās viņa prātojumos par to, kā labāk uzrakstīt protokolu par valdības sēdē pieņemtiem lēmumiem.

Kā novērojis portāls "Delfi", Rinkēvičs ļoti bieži palīdzējis valdībai noformulēt lēmumu protokolā.

Otrā labā ziņa, Rinkēviča vārdiem, ka viņš "beigs uzbāzties" kolēģiem ar stāstiem par to, kā problēmas tikušas vai nav tikušas risinātas pirms vairākiem gadiem.

Viņš pauda cerību sadarboties ar valdību arī nākotnē, tikai citā ampluā. "Ja man kāds valdības lēmums nepatiks, aicināšu ciemos un runāsim par nepieciešamajiem labojumiem valdības sēžu protokolos," ar humoru piebilda Rinkēvičs.

Jau ziņots, ka Saeima 31. maijā ārkārtas sēdē Valsts prezidenta amatā ievēlēja ilggadējo ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču. Jaunais Valsts prezidents svinīgo solījumu dos Saeimas ārkārtas sēdē šā gada 8. jūlijā.

Patlaban vēl nav zināms, kurš vai kura varētu tikt virzīts ārlietu ministra amatam, 26. jūnijā preses konferencē pēc koalīcijas partneru sanāksmes informēja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš informēja, ka pēc tam, kad Rinkēvičs pametīs ministra amatu, šos pienākumus uz laiku varētu uzņemties kāds ministrs no "Jaunās Vienotības" (JV).

Bez Kariņa un Rinkēviča JV valdībā pārstāv finanšu ministrs Arvils Ašeradens, izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša, labklājības ministre Evika Siliņa, tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere un klimata un enerģētikas ministrs Raimonds Čudars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!