Foto: LETA/Delfi

Rīgas domes (RD) līdzšinējā koalīcija sevi mēdza saukt par pārmaiņu koalīciju. Sākotnēji šis apzīmējums saistījās ar Nila Ušakova un "Saskaņas" izstumšanu no rātsnama vadības krēsliem. Taču nu "pārmaiņu koalīcijas" nosaukums uztverams visai burtiski. RD līdzšinējā kodolā samilzušas nesaskaņas, kas signalizē par iespējamām pārmaiņām pašas koalīcijas sastāvā.

JV un P nesaskaņu atbalsis valdībā

Kamēr nacionālā līmenī "Jaunā Vienotība" (JV) jau labu brīdi valdības koalīcijā cenšas iestumt partiju "Progresīvie" (P), galvaspilsētas domē abas partijas dumpīgi villojas. Turklāt ir pāragri spriest, vai šīs nesaskaņas neatbalsosies valdības paplašināšanas sarunās. Frakcijas "Par!/Progresīvie" (PP) priekšsēdētājs Mārtiņš Kossovičs norāda, ka abu partiju strīdi notiekošo Ministru kabinetā "pagaidām neietekmē". Vienlaikus gan P brīdinājuši JV valdības pārstāvjus par "pārkāpumiem Satiksmes departamentā".

Pārējie sarunu dalībnieki uzskata, ka konflikti RD uz valdības sarunām īpaši neatbalsosies, tomēr šīs nesaskaņas ir vēl viens iemesls partiju savstarpējai kritikai. Piemēram, runājot par RD koalīcijas nesaskaņām un iespējamo valdības sastāva paplašināšanu, Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks no "Nacionālās apvienības" (NA) norādīja, ka notikušais RD sēdē parāda  "Progresīvo" politiskā brieduma un pieredzes trūkumu.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!