Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV) gaida Ieslodzījuma vietu pārvaldes (IeVP) visaptverošu izvērtējumu par ieslodzījuma vietu sistēmu, tostarp sagaidot priekšlikumus personāla prasību sistēmas pilnveidei, kā arī ierosinājumu arī personāla vecuma robežu izmaiņām, portālu "Delfi" informēja Tieslietu ministrijā (TM).

Ministre šobrīd gaida IeVP visaptverošu izvērtējumu par ieslodzījuma vietu sistēmu, novērtējot procedūru, infrastruktūras un citu resursu atbilstību kopumā, portālam "Delfi" sacīja TM pārstāve Evija Rimšāne.

Vaicāta par vecuma ierobežojumiem citās TM padotības iestādēs, viņa norādīja, ka šobrīd vecuma ierobežojums ir IeVP, un šāda situācija ir izveidojusies ņemot vērā spēkā esošo likumu, jo IeVP ir amatpersonas ar specialajām dienesta pakāpēm.

Kā iepriekš vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma," IeVP atteica darbu 40 gadus vecai sievietei, jo viņa šim darbam – pedagogam Centrālcietumā – ir par vecu.

Kā nosaka Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas likuma 7. pants, dienestā var pieņemt personas vecumā no 18 līdz 40 gadiem.

Jāmin, ka šī likuma pants paredz arī izņēmumu – "Ņemot vērā dienesta nepieciešamību, iestādes vadītājs dienestā var pieņemt arī personu, kura ir vecāka par 40 gadiem un kuras izdienas laiks Iekšlietu ministrijas sistēmā vai Ieslodzījuma vietu pārvaldē vai kuras militārā dienesta izdienas stāžs nav īsāks par 10 gadiem, vai personu, kura ir vecāka par 40 gadiem un kura atvaļināta no dienesta saskaņā ar šā likuma 47. panta pirmās daļas 6. vai 8. punktu neatkarīgi no izdienas."

Arī Iekšlietu ministrijā portālam "Delfi" norāda uz šo likumu, minot, ka regulējums ir piemērojams vienādi uz visiem amatpersonu amatiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!